Tasarım patenti nasıl alınır?

Tasarıma ilişkin tüm başvurular Türk Patent ve Marka Kurumu’nun (“Kurum”) sisteminden online olarak yapılmaktadır. Tasarım tescil başvurusu, Kurum nezdinde kayıtlı bir marka veya patent vekili aracılığı ile yapılabilmektedir. Başvuru ile aynı gün, müvekkilimize başvurunun yapıldığını gösterir belgeler sunulmaktadır.

Read more

Buluş basamağı nedir örnek?

Buluş Basamağı ; buluş , tarım da dahil, sanayinin her hangi bir dalında üretilebilir ve/veya kullanılabilir nitelikte olan her türlü spesifik sorunun çözümü olarak tanımlanır. Yani kısaca, ilk defa yaratılan yeni bir keşfe buluş (icat ) denilir.24 Oca 2017

Read more

Patentlenebilirlik kriterleri nedir?

1. Patentlenebilirlik koşulları Patentlenebilirlik için dört temel koşulun karşılanması gerekmektedir: (i) teknolojinin herhangi bir alanına ait bir “buluş” söz konusu olmalıdır. (ii) buluş “sanayiye uygulanabilir” olmalıdır, (iii) buluş “yeni” olmalıdır ve (iv) buluş bir “buluş basamağına” haiz olmalıdır.

Read more