Tasarıma ilişkin tüm başvurular Türk Patent ve Marka Kurumu’nun (“Kurum”) sisteminden online olarak yapılmaktadır. Tasarım tescil başvurusu, Kurum nezdinde kayıtlı bir marka veya patent vekili aracılığı ile yapılabilmektedir. Başvuru ile aynı gün, müvekkilimize başvurunun yapıldığını gösterir belgeler sunulmaktadır.
Read moreBir projenin patenti nasıl alınır?
Patent Nasıl Alınır?
Read moreIncelemesiz patent belgesi kaç yıl koruma sağlar?
İncelemesiz patent belgeleri başvuru tarihinden itibaren 7 yıl süre ile geçerlidirler.
Read moreHangi buluşlar için patent alınamaz?
Bir buluşu olan kişiye patent verilmiş ise, bubuluşun sahibinin izni dışında başka kimselerce bu buluş hakkında üretimyapılması, buluşun kullanılması ya da buluşa konu olan ürünün satışınıngerçekleştirilmesi patent süresi boyunca yasaktır.
Read morePatent başvuru ücreti ne kadar?
Buna göre, e-Devlet üzerinden yapılan patent ve faydalı model başvuru ücretleri 14,75 lira, marka tescil ücreti 436,78 lira, coğrafi işaret ve geleneksel ürün başvuru ücretleri 6,27 lira oldu. Tasarım tescil başvuru ücreti ise 71,95 lira olarak tespit edildi. Tebliğ 1 Ocak 2022’de yürürlüğe girecek.
Read moreBuluş sahibi nedir?
a)Hizmet buluşunun sahibi : Buluşun sahibi kural olarak işçidir. “Gerçek buluş sa- hipliği” ilkesi gereğince önce işçinin malvarlığında doğar, ancak işverenin buluşu tamamen veya kısmen devralma hakkı bulunmaktadır.
Read moreIncelemesiz patent ne demektir?
İncelemesiz patent patent araştırması gerçekleştirilmiş ancak araştırma sonrasında bir sonraki prosedürel aşama olan inceleme aşamasına hiç geçilmeksizin, yani incelenme yapılmaksızın tescil kararı alınmış bir patent türüdür.
Read more