100 TL ilk ne zaman basıldı?

100 Türk Lirası (I.Tertip) Emisyon Grubu:E-9Dolaşıma Çıkış Tarihi:1 Ocak 2009Taşıdığı İmzalar:Durmuş Yılmaz (Başkan) Burhan Göklemez (Başkan Yardımcısı)Boyutları:72 x 154 mmÖn Yüz:Atatürk Portesi100 Türk Lirası – TCMB www.tcmb.gov.tr › Banknotlar › 1.Tertip+Banknotlar › 100+Turk+Lirasi

Read more

Para hangi kağıda basılır?

Çoğu insanın düşündüğünün aksine kağıt paralar normal kağıttan değil, özel bir pamuk ve keten karışımından üretilir. Pamuk, keten ve diğer bazı “özel” kimyasalın karışmasıyla elde edilen para kağıdı , her insanın eline aldığında hissettiği ve bu histen büyük keyif aldığı özel bir yapıya sahiptir.

Read more

Ülkeler hangi durumda para basabilir?

Bir ülkenin para basabilmesi ve parayı piyasaya sürebilmesi için, basacağı kadar paraya bir karşılık bulması gerekir. Bir tane hariç olmak üzere, piyasada bulunan basılmış her paranın karşılığı vardır. Bir ülkedeki paranın karşılığı, o ülkenin hazinesinde bulunan altına eş değerdir.

Read more

Türk lirasına ne zaman geçildi?

1 Ocak 2005’te tarihi bir reforma imza atarak paramızdan altı sıfırı kaldırdık ve “Yeni Türk Lirası”na (YTL ) geçişi başarıyla gerçekleştirdik. Bu değişim, iki aşamalı bir reformun ilk adımıydı. Şimdi, para reformunun, ikinci ve nihai aşamasına gelmiş bulunuyoruz.

Read more