Mahkeme içi ikrarın , taraflardan yada onların yetkili temsilcilerinden sadır olması ve ikrarın yargılama içinde, mahkemeye karşı yapılması gerekir. Mahkeme içi ikrar , mahkeme önünde sözlü olarak yapılabileceği gibi; bir dilekçe veya layiha ile de vakıa ikrar edilebilir.
Read moreİkrar eden ne demek?
İkrar kelimesinin anlamı TDK tarafından da açıklanmaktadır. İkrar sözlük anlamı saklamayıp dorudan, açıkça söyleme, bildirme demektir . Bir diğer anlamı ise, kabullenme, onama, benimseme ve tasdik olarak bilinmektedir.
Read moreİkrar delil midir?
Mahkeme içi ikrar , bir kesin delildir. Önemle vurgulanmalıdır ki; bir davada yapılan mahkeme içi ikrar , başka bir davada da geçerli olup, kesin delil teşkil eder (Prof. Dr. Baki Kuru, Hukuk Muhakemeleri Usulü, Altıncı baskı, İstanbul 2001, C:2, s:2045 ).
Read moreİkrar delili nedir?
Ceza hukukunda, şüpheli ya da sanığın üzerine atılı suçlamayı kabul etmesi “ ikrar ” olarak adlandırılmaktadır. İkrar şüpheli ya da sanığın üzerine atılı eylemi doğrudan kabulü olduğundan, ceza yargılamasına yön verebilecek nitelikte önemli bir delildir .
Read more