Tek öğün beslenme (alternatif beslenme) Alternatif IF günü aynı zamanda eat-stop-eat olarak da bilinen bu yöntemde ise haftanın belirli günlerinde uzun süreli açlıklar şeklinde uygulanır. Haftada 1-2 kere 24 saat aç kalma şeklinde uygulanır.
Read moreIf diyetinde ne yenir?
16.30-17.00: Yoğurt, meyveli yoğurt, badem, ceviz, meyve, sütlü tatlı gibi yiyeceklerden abartıya kaçmadan tüketebilirsiniz. 17.00-09.00: Açlık süresidir. Bu sürede herhangi bir yiyecek veya yemek yemiyorsunuz. Sadece kalori içermeyen içeceklerden bol bol içebilirsiniz.
Read moreIf diyeti nedir 16 8?
Bu yöntemi tercih eden kişiler günde sadece 8 saat beslenmekte, geri kalan 16 saat boyunca hiç bir kalori almamaktadırlar. Bu 8 saat içerisinde günlük kalorinin alınması gerekmekte. Geri kalan 165 saatte ise su ve bitki çayları içilebiliyor. Ayrıca bu saatler içerisinde şekersiz ve sütsüz kahve de içilebilmektedir.
Read moreIf diyeti nasıl yapılır örnek?
Aralıklı Oruç Diyeti Örnek Menü
Read moreIF ile nasıl zayıflanır?
IF , gün içinde daha az yemenize ve daha fazla kalori yakmanıza yardımcı olarak, günlük alınan ve harcanan kalori denkleminin her iki tarafını da etkilediğinden dolayı zayıflamayı kolaylaştırır. Araştırmalar, aralıklı oruç tutmanın çok etkili bir kilo verme yöntemi olabileceğini göstermektedir.
Read moreIf nasıl yapılır?
Günümüzde if diyeti yaparken en çok tercih edilen yöntem, kahvaltı öğününü atlayıp öğle ve akşam arasındaki 8 saatlik bölümde yemek yemektir. Bu şekilde akşamdan başlanıp ertesi gün öğlen vaktine kadar vücut oruç haline sokulmuş olur.
Read moreIf diyetinde neler yasak?
Oruç tutarken kalori tüketmiyorsunuz, kahve, kalorisiz tatlandırıcılar, diyet soda ve şekersiz sakızlara izin var (Kahvenin içerisine çok az süt eklenebiliyor). Pek çok kişi akşam aç kalmaktansa sabah uyandıktan sonra yaklaşık altı saat aç kalmayı tercih ediyor.
Read more