Korsanlar oltalama (phishing) yöntemiyle şirketlerin gönderdikleri IBAN numarasını kendi IBAN numarasıyla değiştiriyor. Sonuç ise hüsranla sonuçlanıyor. Şirketler, aldıkları ürünlerin parasını hiç farkına bile varmadan bilgisayar korsanlarının hesabına yatırıyor ve bunun farkına hiç kimse farkına varmıyor.
Read moreIBAN numarası ile neler yapılabilir?
IBAN numarası , yurt içi havale ve EFT işlemlerinde, yurt dışına para transferlerinde kullanılır.
Read moreBankadan para çekilir mi?
Bankadan nasıl para çekilir diye soranlar için, ATM’den para çekmek, tüm para çekme işlemleri arasında en kolayı diyebiliriz. Pek çok bankanın çok yaygın ATM ağı vardır ve bu sayede pek çok ATM’den çok kolay ve bir o kadar da hızlı bir şekilde para çekilebilmektedir.
Read moreIBAN numarası ne ile başlar?
Yani bağlı olduğu ve yaşamını sürdürdüğü ülkenin kodu yer alır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için ise TR kullanılmaktadır. Iban numarası TR ile başlar ve daha sonra toplamda 24 rakam bulunur. İlk 2 rakam TR ile bitişik şekilde yazılır.
Read moreHesap numarası ile neler yapılabilir?
Banka hesabı ait olan kart üzerinde de bu numara yazmaktadır. Bu numara kullanıcıların hesap numarasını tanımlamaktadır. Hesap numarası ile birlikte her türlü işlem yapılabilir . Bunlar dışında elektronik işlemler, e bankacılık, ödeme, transfer gibi birçok işlem yapılırken kullanıcılardan bu numara istenmektedir.
Read moreBirine hesap numarası vermek tehlikeli mi?
Vatandaşların hesap numarası bilgilerini tanımadığı kişilerle paylaşmaması gerektiğini belirten Avukat Alper Sarıca, şunları anlattı: “Bu kişilere hesap bilginizi sakın vermeyin. Aksi halde tuzağa düşüp dolandırıcıların yerine siz 10 yıla kadar hapisle sanık olabilirsiniz. Tutuklanabilir hatta mahkum olabilirsiniz.
Read moreIbandaki rakamlar ne anlama gelir?
İlk iki hane ülke kodunu belirtmektedir ve Türkiye için TR’dir. Sonraki 2 hane kontrol basamaklarını oluşturmakta ve IBAN’ın doğrulanmasında kullanılmaktadır. Sonraki 5 hane banka kodunu ifade etmektedir. Rezerv alan tek basamaklı olup, değiştirilene kadar sıfır olarak kabul edilmiştir.
Read more