DeFi hiçbir merkez veya otoriteye bağlı olmayan finansal yapılara verilen addır. Bitcoin ve Ethereum gibi belli bir merkezi olmayan ve karar verici otoritelerin olmadığı sistemler DeFi için ideal örneklerdir.
Read moreDef i yolu ne demek?
Defi hakkı, borçlunun, borçlanmış olduğu bir edimi, bir karşı hak ileri sürerek yerine getirmekten kaçınma hakkıdır. Bu hak, sahibi tarafından mahkeme dışındaki taleplerde, edimi yerine getirmemekle, aleyhine dava açılması halinde ise bunu mahkemede savunma olarak ileri sürerek kullanılır.
Read moreAnayasaya aykırılık nedir?
Aynı Anayasa ‘nm 36.maddesinde hükmolunan; yargı mercileri önünde davacı veya davalı olarak herkesin iddia ve savunma hakkına sahip olabilmesi kuralını ihtimale dönüştürerek, çelişki yaratıp anayasaya aykırı anayasa normu oluşturmaktadır.
Read moreAnayasa Mahkemesi’nin itiraz yolu ile önüne gelen anayasaya aykırılık iddialarına ne kadar süre içinde karara bağlanması gerekir?
(5) Anayasa Mahkemesi , işin kendisine noksansız olarak gelişinden başlamak üzere beş ay içinde kararını verir ve açıklar. Bu süre içinde karar verilmezse ilgili mahkeme davayı yürürlükteki hükümlere göre sonuçlandırır.
Read moreAnayasal yargı denetimi nedir?
Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, kanunların, Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinin ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğünün Anayasa ‘ya şekil ve esas bakımlarından uygunluğunu denetler. Anayasa değişikliklerini ise sadece şekil bakımından inceler ve denetler.
Read moreDeFi Coin ne demek?
DeFi , finansal aracıları bozmaya yönelik kripto para birimi veya blok zincirindeki çeşitli finansal uygulamalar için bir terim olan “merkezi olmayan finans”ın (Decentralized Finance) kısaltmasıdır. Bu, onları bankalar veya aracı kurumlar gibi aracılardan geçmek yerine herkesin kullanımına açık hale getirir.6 Eyl 2021
Read moreDeFi nelerdir?
DeFi , merkeziyetsiz (decentralized) ve finans (finance) kelimelerinden oluşan merkeziyetsiz finans işlemlerine verilen genel addır. DeFi hiçbir merkez veya otoriteye bağlı olmayan finansal yapılara verilen addır.
Read more