“6831 sayılı orman kanunu 14. maddesi gereği ormanlardan her türlü ağaç kesmek kesmek ve koparmak yasak. 3 aydan 5 yıla kadar ağaç kesmenin cezası var. Fidanda ise bu ceza iki kat artırılarak 6 aydan 10 yıla kadar hapis cezası ” dedi.
Read moreKesilen ağaçlar nereye atılır?
Nereye şikâyet edebilirim? Devrilme tehlikesi olan ağaç bahçenizdeyse dilekçeyle Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne başvurmak gerekiyor.
Read moreHangi agaclari kesmek yasak?
Dünyada kesilmesi yasak olan başlıca iki ağaç, zeytin ve sakız ağacıdır. Bu ağaçların diplerine kimyasal dökülmediği, yakılmadığı ve kesilmediği sürece sonsuza dek yaşarlar.
Read moreOrman ağaçları nelerdir?
Ülkemizde ki ormanlarda yetişen ağaçlar , kavak, gürgen, sığla, çınar, ıhlamur, dişbudak, huş, kestane, sığla, ladin, ardıç, akçaağaç, kızılçam, göknar, sarıçam, fıstıkçamı, karaçam, servi, meşe, kayın, sedir ve kızılağaçtır.
Read moreAğaç kesim izni nereden alınır?
Ağacın türüne göre ilgili Tarım ve Orman Müdürlüğü veya Orman İşletme Şefliğinden izin ve uygunluk alınması gerekmektedir.
Read moreHangi ağaçları kesmek yasaktır?
Dünyada kesilmesi yasak olan başlıca iki ağaç , zeytin ve sakız ağacıdır. Bu ağaçların diplerine kimyasal dökülmediği, yakılmadığı ve kesilmediği sürece sonsuza dek yaşarlar.
Read moreTS 1214 standardı nedir?
Standard Detayı Kapsam : Bu standard , ağacın kesilmesini, dalların budanmasını, belirli boylara bölünmesini ve bunlarla ilgili kurallarını kapsar. Sırıklık ve çubukluk çapındaki ağaçların (TS 52) kesme ve güvenlik kurallarıyla bu işlerde kullanılan araç ve gereçleri ve bunların kullanılmasını kapsamaz.
Read more