Din İşleri Yüksek Kurulu, kalıcı dövmelerin yanı sıra, geçici dövmelerin gusül ve abdeste mani olduğunu bildirdi. Bu konuda yöneltilen soruya şu fetva verildi: “Dövme yani vücuda iğneler batırarak deri altına boya zerk etmek sureti ile deri üzerinde çeşitli şekiller oluşturmak dinimizce yasaklanmıştır.8 Oca 2015
Read more6 aylık geçici dövme var mı?
sorusuna Ephemeral mürekkep dövmesinden bahsederek evet cevabı verilmektedir. Bu açıdan bakıldığında 6 ay ile 1 yıllık süreçler için yapılması istenen dövmelerde Ephemeral geçici dövme mürekkebi kullanılmaktadır.
Read moreGeçici dövme ile abdest alınır mı?
Kalıcı dövme deri altına geçtiği için ve deri altını yıkamak farz olmadığı için namaz abdestine ve gusül abdestine engel değildir. Geçici dövme ve hint kınası abdeste engeldir.
Read moreHint kınası ile dövme yaptırmak günah mıdır?
Dövme olarak; eğer Hint kınası dövme şeklinde uygulanacaksa bu caiz değildir. Hem vücud derisinin fıtri şeklini değiştirmektir. Hem de el ve yüz gibi dışarıda görünecek bir yere yapılması yabancı erkeklerin dikkatini çekeceğinden caiz değildir. Dövmenin yasaklanması ile ilgili bir Hadis-i Şerif şöyledir; “Hz.
Read more