Hesap işletim ücreti İş Bankası uygulamasında belirtilen tutar, Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi dahil edilmiş ücrettir. Bu ücretin tahsilatında müşteri baz alınmaktadır. Dolayısıyla birden fazla TL yada YP hesabı bulunan İş Bankası müşterilerinden ayrı ayrı ücret talep edilmez.
Read moreDöviz hesabında kesinti olur mu?
Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla 1 yıldan uzun vadeli döviz hesaplarında yüzde 13 olan kesinti yüzde 18’e çıkarıldı. Vadesiz ve ihbarlı hesaplar ile 1 yıla kadar (1 yıl dahil) vadeli hesaplarda yüzde 20, 1 yıldan uzun vadeli hesaplarda yüzde 18 olarak stopaj uygulanmasına karar verildi.
Read moreDöviz hesabı açtırmak ücretli mi?
2020 yılından itibaren çoğu banka hesap işletim ücreti almıyor. Yalnızca döviz alımlarında %0,2 oranında bir vergi ödemeniz bekleniyor. Bu sebeple döviz hesaplarında birikim yapmak neredeyse ücretsiz diyebiliriz.
Read moreHesap işletim ücreti kaldırıldı mı?
Danıştay 10. Dairesi’nden milyonlarca banka müşterisini üzecek bir karar geldi. Daire, bankaların müşterilerinden aldığı ‘hesap işletim ücretini ‘ almaya devam edebileceğine hükmetti.
Read moreHesap işletim ücreti alıyor mu?
Bankaların vadediz hesap sahiplerinden yıllık olarak aldığı ücrete “Hesap İşletim Ücreti ” denilmektedir. Aşağıda bankaların hesap işletim ücretleri liste halinde yer almaktadır. Banka logosuna tıkladığınızda bankanın farklı hesap türleri için aldığı hesap işletim ücretlerini görebilirsiniz.
Read moreVadesiz hesapta para kesilir mi?
Bankalar vadesiz hesap açmak için bir ücret talep etmezler ancak vadesiz hesaplara sağladıkları hizmetler karşılığında yıllık hesap işletim ücreti adı altında bir ücret talep ederler. Bu ücret otomatik olarak yılda bir veya altı ayda bir kez hesap bakiyesinden alınır.
Read more