Hastaları acil serviste karşılar. Hasta şikayetlerini ve gerekli olan tüm bilgileri kayıt altına alır. Kan basıncı, solunum, vücut ısısı, EKG, satürizasyon gibi parametreleri takip eder, sonuçları değerlendirir ve kaydeder. Acil servis doktorunun hasta order’ına yazdığı tetkikleri alıp laboratuvara gönderir.
Read moreAcilde hemşire nasıl olunur?
Acil servis hemşiresi olmak için 2 veya 4 yıl eğitim alınmalıdır. Bu süre, 2 veya 4 yıllık üniversite eğitimini kapsamaktadır. Ayrıca üniversiteden mezun olduktan sonra İş Sağlığı ve Güvenliği, Acil Servis Adaptasyon ve Tanıma gibi hizmet içi eğitimler alınabilir. Bu eğitimlerin süresi ise ortalama 1-2 aydır.
Read moreSağlık kursları nelerdir?
Sağlık Alanında Hangi Eğitimleri ve Sertifikaları Alabilirim?
Read moreTIG sertifikası nereden alınır?
Başvuru yapacak hastane idarelerinin (kamu, üniversite ve özel) aşağıda yer alan başvuru formunu doldurarak 04/10/2017 tarihi mesai bitimine kadar tig @saglik.gov.tr mail adresine göndermeleri gerekmektedir. Not: Eğitim organizasyonu ile ilgili bilgiler ayrıca duyurulacaktır.
Read moreIş yeri hemşireliği sertifikası kaç yıl geçerli?
İşyeri hekimliği sertifikalarının geçerlilik süresi yaklaşık olarak 5 yıldır. Bu sürenin bitimi sonrasında yenileme eğitimi almak gerekmiyor. 5 yılda bir yapılacak olan vize işlemi yenilenmesi gerekir. Vize işlemi yaptırmayan doktorların belgeleri İş Sağlığı Güvenliği Genel Müdürlüğünce askıya alınıyor.
Read moreYoğun Bakım hemşireliği sertifikası kaç yıl geçerli?
Belgelendirme. Başarılı olan katılımcılara sertifika düzenlenir ve sertifika Sağlık Bakanlığınca tescil edilir. Bakanlık onaylı Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikasının geçerlilik süresi 5 (beş) yıldır.
Read moreAmeliyathane hemşireliği sertifikası ne işe yarar?
Bu sertifikalı eğitim programının amacı; ameliyathanede çalışan hemşirelere görevlerini etkin ve verimli bir şekilde yürütecek bilgi, beceri ve tutumları kazandırmaktır.
Read more