“Marka Genişlemesi” (Brand Extension) kavramı genel olarak firmanın oluşturulmuş bir marka ismini yeni bir ürünü piyasaya sürmek için kullanmasıdır. Yani yeni ürünün mevcut marka ismi ile ya da mevcut marka ile yeni bir markanın bileşimi olan bir marka ismiyle sunulmasıdır.
Read moreÜrün markalama nedir?
Bir alan adı ve marka isimlerinin koordinasyonu, belirli bir ürün veya hizmetin fikrini veya görüntüsünü tanımlayarak, ziyaretçilerin yeni markayı kolayca keşfetmesini sağlar. Markalama aynı zamanda iyi bir üne sahip olan önemli bir şirket varlığını inşa etmenin bir yoludur.
Read moreTüketicinin bir marka ürün yada işletme hakkında geliştirdiği olumlu tutuma ne ad verilir?
Tüketici -marka özdeşleşmesi, tüketicinin marka ile bir olma durumu olarak tanımlanır. Özdeşleşme yolu ile tüketici , marka ile kendisi arasında benzerlik hisseder, bu benzerlikleri markanın taşıdığı sembolik anlamlar ile dışarıya yansıtır.
Read moreGrup marka stratejisi Nedir?
Ürün Grubunda Ayrı Ayrı Marka Adı Stratejisi : Her ürün grubuna, karışıklığı önlemek ve marka imajının bulanıklaşmasını engellemek için ayrı ayrı isimlerin verildiği stratejidir. Örneğin; Vakko, klasik giyim üzerine bir markadır. Vakkoroma ise, firmanın genç giyim alanına verdiği marka ismidir.
Read moreMarkalama ilk olarak nerede kullanilmis?
Tarihteki ilk marka kanunu olarak kabul edilen “Fabrika Ve Ticaret Markaları Kanunu” ise Fransa’da 1857 yılında kabul edilmiştir.
Read moreMarka olabilmenin temel koşulu nedir?
Marka olmak için iki koşul daha gereklidir. Birincisi söz konusu ürüne veya hizmete ihtiyaç duyan insanların markayı hatırlamalarını sağlamak; ikincisi ise ihtiyaç duyduklarında markayı karşılarında bulabilmelerini sağlamak gerekir. Bu koşullar hem B2C hem de B2B şirketler için geçerlidir.
Read moreMarka stratejisi ne demek?
Marka stratejisi , marka değerini çoğaltmak ve bir markanın geliştirilmesini sağlamak amacıyla izlenen uzun süreli bir plandır. Bir işletmenin bütün yönlerine nüfuz eden ve direkt olarak tüketici ihtiyaçları, talepleri ve duygularına yanıt veren bir kavram, ahlak ve kültür oluşturmayı gerektirir.
Read more