Henry Ford, 14 Ocak 1914’te “Model T” adı verilen, siyah, kutu gibi, kullanılması ve onarımı kolay araba modelini montaj bandı seri olarak üretmeye başladı. Her bir işçi montajın sadece bir alanında çalışmaya başladı; üretim süresi büyük bir azalma gösterdi.
Read moreSeri üretim ne zaman başladı?
ayrı ayrı işlenebilen maddelere (ev malzemeleri, otomobiller, vb.) dek uzanmaktadır. Seri üretim teriminin geçmişi Encyclopedia Britannica yetkililerinin 1926 yılında Ford Motor Company’yle yaptığı bir röportaja dayanmaktadır.
Read moreSeri üretim neden yapılır?
Seri üretim büyük işletmelerin kullandığı bir üründen belirli zaman içerisinde çok fazla üretilmesini sağlamak amacıyla ürün bandı oluşturarak üretilmesine denilmektedir. Seri üretimde üretilen ürün binlerce veya milyonlarca olarak aynı şekilde ve aynı kalite standartlarına uygun şekilde üretilebilmektedir.
Read moreÜretimde bilgisayar temelli otomasyona geçilmesi nedir?
Yenilenen bir sistem, insan gücü ile çalışan firmalarda eğitim ile çalışanlara öğretilmek zorunda iken, üretim otomasyonu sistemlerinde makinelere yüklenen program ile ek bir işleme gerek kalmaz. Üretim Otomasyonu sistemleri firmaların üretimlerini büyük ölçüde artırarak kar etmelerini sağlar.4 Şub 2018
Read moreÜretim otomasyon nedir?
Üretim otomasyonu , üretim yapılan fabrikalarda insan taraflı hata payını ortadan kaldırarak, üretim sürekliliği sağlamaktadır. Fazla / eksik hammadde kullanımının önüne geçerek tek tip ürünlerin ortaya çıkmasını sağlar. Hata payı minimuma ineceğinden dolayı üretim maliyeti de aynı orantıda düşecektir.16 Mar 2018
Read moreBilgisayar otomasyon Sistemi Nedir?
Otomasyon mekanik, elektronik ve bilgisayar tabanlı sistemlerin imalatı gerçekleştirmesi ve kontrol etmesi ile ilişkili bir teknoloji sistemidir. Otomasyonun ana amacı hızlı ve ekonomik üretim değil, rekabette güçlü olabilmek, hizmet kalitesini artırmaktır.
Read moreÜretim izleme otomasyonu nedir?
Üretim hattında yarı mamül üzerinde yapılan operasyonların anlık olarak izlenmesini ve tanımlı standartlara göre gerçekleşmesini sağlayıp kontrol eden, üretimde kullanılan bir ekipmandan ne oranda fayda sağlayabildiğini ölçen ve iyileştirme yapılması sağlayan entegre bir yönetim sistemidir.
Read more