Haram parayla kurban olur mu?

Diyanet, haram parayla kurban kesilebileceğini açıkladı. … Diyanet İşleri Başkanlığı, İslam dininin kişilerin meşru işlerle uğraşmalarını ve geçimlerini helal yollardan elde etmelerini önerdiğine işaret ederek, ”bununla birlikte kişi, haram parayla kurban kesmişse geçerli olur .

Read more

Para toplamak haram mı?

Diyanet, buluntu para konusunda takip edilecek yöntemi, “Bulunduğu yerde bırakıldığı takdirde telef olmasından korkulan bir şeyi sahibine vermek üzere almak vacip; telef olmayacak şeyleri almak ise mubahtır” sözleriyle açıkladı.

Read more

Kumar parası ile hayır yapılır mı?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, piyango loto, toto, iddia ve benzeri şans oyunlarının kumar ve haram olduğunu yineledi. Kurul, “Bu yollardan birisiyle elde edilen kazançlar, sevap beklenmeyerek yoksul veya hayır kurumlarına verilmelidir. Zira, bu tür kazançlar haramdır” diye açıklama yaptı.

Read more

Haramdan nasıl tövbe edilir?

İşte, Diyanet’in bu konuda verdiği o detaylar; “Tövbe edecek kimsenin iki rekât namaz kıldıktan sonra Allah’a hamd, Resûlüne (s.a.s.) salât ve selam getirdikten sonra tövbe ve istiğfar etmesi, akabinde de salavat ve hamd ile bitirmesi tövbenin adabındandır.

Read more

Haram para ile ev alınır mı?

İslam’da faiz, kesin olarak haram kılınmıştır. Bir zaruret bulunmadıkça faiz almak da vermek de caiz değildir. İş kurmak veya genişletmek; ev , araba satın almak üzere kişi, kuruluş veya bankalardan alınan faizli krediler de bu kapsamdadır ve caiz değildir.

Read more