İslam’a göre faizin her çeşidi haramdır (Bakara, 2/275-279; Buhari, Libas, 96; Müslim, Müsâkât 105, 106). Bir zaruret bulunmadıkça faiz almak veya vermek caiz değildir.
Read moreKrediyle alınan mal haram mı?
Fetvada şöyle denildi: İslam’da faiz, kesin olarak haram kılınmıştır. Bir zaruret bulunmadıkça faiz almak da vermek de caiz değildir. İş kurmak veya genişletmek; ev, araba satın almak üzere kişi, kuruluş veya bankalardan alınan faizli krediler de bu kapsamdadır ve caiz değildir.
Read morePara toplamak haram mı?
Diyanet, buluntu para konusunda takip edilecek yöntemi, “Bulunduğu yerde bırakıldığı takdirde telef olmasından korkulan bir şeyi sahibine vermek üzere almak vacip; telef olmayacak şeyleri almak ise mubahtır” sözleriyle açıkladı.
Read moreBir ürünün helal olduğunu nasıl anlarız?
Gıda maddelerinin şüpheye düşmeden tüketebilinmesi için tarafsız bir kurumun üretim sürecini kontrol ederek verdiği belgeye “Helal Sertifikası” deniyor.
Read moreHaram lokma ve haram yemek nedir?
Haram lokma , sadece haram parayla satın alınan lokma değildir. Paramız helal da olsa, içeriği helal olmayan lokma , haramdır. İnsanın yediğine ve içtiğine dikkat etmesi gerektiğiyle alakalı çokça irşad ve ikaz yapılmıştır.
Read moreHaram mal yemek günah mı?
islam dinine göre insanın işlediği ilk günahtır. haram lokma insanın tabiatını bozar, ahlakı yozlaştırır ve insanları yoldan çıkarır. bir zehirdir. kalbi karartan bir zehir. hatta bu yüzdendir ki adem’in oğlu kabil, kardeşini öldürmüştür. fıtrat bozulmuştur bir kere.
Read moreHangi para haram olur?
Haram para nedir ; faiz parası, kumar parası, hırsızlık parası, dolandırıcılıkla alınmış para , rüşvetle alınmış para , başkasına söylediğinde utanacağın para haram parasıdır. Başkasının hakkı hukuku devreye giriyorsa o para haram paradır.
Read more