İktisadın ilgilendiği, kıt mallar ; başka bir ifade ile “ekonomik mallar (economic goods)”dır. Ekonomik mallar , bir üretim faaliyetine konu olan, dolayısıyla üretilmesi için bir emek, sermaye, zaman, teknoloji ve kaynak ayrılması gereken mallardır.
Read moreKıt olmayan mallara ne denir?
Elde edilmeleri için herhangi bir emek ve masraf gerektirmeyen şimdi ve gelecekteki ihtiyaçlarımızı karşılayacak kadar bol miktarda olan hava ve güneş ışığı gibi mallara serbest mal denir .
Read moreKıt kaynaklar nelerdir?
ihtiyaçlarını karşılayacak kadar üretim yapılmaz bu durum kaynak kıtlığı olarak adlandırılır. Kaynak kıtlığı insanları seçim yapmaya zorlamaktadır. karşılık verecek kadar ekonomide bol bulunmayan kaynaklara , kıt kaynaklar denir.
Read moreÜstün mal ne demek?
Bir işletmenin, başka mallarından daha iyi nitelikte yaptığı mallar için kullandığı üstün niteliği gösteren marka.
Read moreIktisatta kıt kaynak nedir?
ihtiyaçlarını karşılayacak kadar üretim yapılmaz bu durum kaynak kıtlığı olarak adlandırılır. Kaynak kıtlığı insanları seçim yapmaya zorlamaktadır. karşılık verecek kadar ekonomide bol bulunmayan kaynaklara, kıt kaynaklar denir.
Read moreKıt olmayan mallar nelerdir?
Serbest Mallar İnsan açısından hayati önem arz ediyor olmasına rağmen, ihtiyaç duyulduğu anda ve herhangi bir bedel ödenmeksizin veya çaba harcanmaksızın elde edilebilen, dolayısıyla herhangi bir maliyeti ve fiyatı olmayan mallara verilen addır (örneğin, hava, güneş ışığı).
Read moreSonsuz ihtiyaç nedir?
iktisat; kıt kaynaklarla “sınırsız” ihtiyaçların karşılanmaya çalışılmasıdır. iNSAN iHTiYAÇLARI “SONSUZDUR “. Ve bu, geriye kalan hayatımız boyunca bilinçaltımıza mütemadiyen kazınmaya devam eder. insan sanki doyumsuz bir canlıymış gibi, hep daha fazlasını istemek zorundaymış gibi aksi anormalmiş gibi aksettirilir.
Read more