Deniz telsizi (Marin Telsiz – VHF Marine Radio), Radyo Telefon gibi farklı isimlerle alınan sistem VHF frekans bandında çalışan, deniz araçlarının birbirleri ile veya kara ile görüşmesi amacıyla kullanılan telsiz sistemidir. Bu sistem VHF frekans bandında 156-174MHz arasındaki frekansları kullanır.
Read moreUHF VHF telsiz nedir?
Telekomünikasyonda, UHF (Ultra High Frequency ) radyo frekans bandında 300 MHz ile 3 GHz arasındaki frekans bölgesine verilen addır. Bu ad İngilizcedeki Ultra High Frequency (“Ultra Yüksek Frekans”) kelimelerinin baş harflerinden türetilmiştir.
Read moreVHF Transceiver nedir?
Bir VHF telsiz telefon cihazı, operatörün bilgiyi sesle yayınlamasına ya da almasına izin veren, çoğunlukla Transceiver (Tx/Rx) olarak bilinen bir verici-alıcı sistemdir. VHF telsiz cihazı sabit olarak bir yerde ya da elde tutulur.
Read moreGmdss VHF nedir?
Küresel Denizcilik Tehlike ve Güvenlik Sistemi (GMDSS ); Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) tarafından kabul edilen, gemiler için Uluslararası Telsiz Güvenlik sistemidir. GMDSS sistemi sayesinde konum bilgisi ile beraber otomatik olarak tehlike ve uyarı çağrısı yapılır.
Read moreVHF telsizini kimler kullanabilir?
Bir teknede VHF -DSC Deniz telsiz cihazını kullanabilmek için kullanacak kişinin en az KISA MESAFE TELSİZ OPERATÖRÜ (KMT-Short Range Certificate) belgesine sahip olması gerekir. Türkiye’de bu belge Denizcilik Bakanlığı – Gemi Adamları Sınav Merkezi tarafından verilir.3 Oca 2014
Read moreTelsizler hangi frekansta çalışır?
Bunlar T.C Telekomünikasyon Kurumu ‘nun TGM-STK-001 yönetmeliğine uygun olarak UHF 446 MHz. frekans bandında çalışan modeller olarak sınırlandırılmışlardır.
Read moreVHF Dublex kanal nedir?
Simplex kanallar gemiler arası iletişim için, Dublex kanallar ise gemi ve kara arası (Telefon gibi) iletişim için kullanılır. KANAL 06 – 16 ve 70 Hiçbir zaman rutin haberleşmeler için meşgul edilemez. Bu kanallardan iletişim kurulduktan sonra karar kılınan başka bir kanala geçilerek iletişime devam edilir.
Read more