Entübasyon işlemi öncesi ideal olarak hastanın anestezik maddeler verilerek sedatize edilmesi ve kaslarında gevşekliğin sağlanması gerekir. Bu anlamda cerrahi öncesi rutin uygulanan entübasyon işlemlerinde hastaya solunum ve damar yoluyla anestezik maddeler verilir ve hasta uyutulur .
Read moreEntübasyon tüpü kaç cm sokulur?
Orotrakeal entübasyonda kullanılan tüpün yaklaşık 0.5-1 mm küçüğü kullanılmalıdır. Tüpün üzerine anestezik ve suda eriyen bir jel sürüldükten sonra uygun olan burun deliğinden hafif rotasyonel hareketlerle ilerletilir.
Read moreEntube nasıl yapılır?
Boğaza giden tüp, solunum yoluna kadar ilerletilir. Tüp doğru yere geldiğinde tüpün içinde bulunan küçük balon biçiminde olan yapı açılarak tüpün yeri sabitlenir. Bu arada entübasyonun doğru yapılıp yapılmadığını anlamak için hastanın akciğerleri stetoskop yardımı ile dinlenir.
Read moreKaf basıncı kaç olmalı?
Endotrakeal tüp kafları için güvenli basınç aralığı genellikle 20 ila 30 cmH2O arasındadır. Kaf basıncındaki düşüklük hava kaçağına, gastrik ve orofaringeal içeriğin mikroaspirasyonu sonucu na¬zokomiyal pulmoner enfeksiyon oluşturabilme riskine sahiptir.
Read moreZor entübasyon nasıl anlaşılır?
-Hastanın boyun ve çene yapısı incelenmelidir. Kısa ve adaleli boyun, fırlak dişler varsa entübasyon güçlüğü yönünden değerlendirilmelidir. Ayrıca hastanın boyun bölgesinde anormal bir kitle (hematom, abse, selülit, guatr, tümör vb) olup olmadığına bakılmalıdır.
Read moreHangi durumlar Zor entübasyon olarak kabul edilir?
İnterinsizör aralık: Ağız tam açıkken, alt-üst ön dişler arası mesafenin ölçümüyle belirlenir. İnterisizör aralığın <2 cm [5] olması zor entübasyon kriteri olarak kabul edilir .
Read moreZor entübasyon en iyi test hangisi?
Bu analize göre zor entübasyonu saptamada en duyarlı testler Wilson Testi (WRS), üst dudak ısırma testi (ÜDIT), atlantooccipital eklem hareketliliği testi (AOEH),tiromental mesafe yükseklik oranı testi (TMMYO), mandibulahyoid mesafe(MH)olarak bulunmuştur.
Read more