Bu durumda Son Tüketim Tarihi (STT) geçmiş gıdaların etiketinde yer alan tarihten sonra tüketilmemesi, satın alınmaması ve satılmaması gerekiyor. Bu tarihleme şekli daha çok riskli gıdalarda kullanılıyor. Bunlardan bazıları; et ve et ürünleri , süt ve süt ürünleriyle yumurta gibi gıdalardır.26 Haz 2019
Read moreTavsiye edilen tüketim tarihi geçerse ne olur?
”TETT GEÇSE DE GIDAYI ÇÖPE ATMAYIN” Etikette belirtilen TETT gününe kadar gıda, kalitesini en iyi şekilde muhafaza edebilmektedir. Fakat bu tarihten sonra gıdanın kalitesi ve besin değeri azalmaya başlayabilir. Özellikle bakliyat, çay, şeker gibi raf ömrü daha uzun olan gıdaların etiketinde TETT yer almaktadır.
Read moreNeden son kullanma tarihi?
Son kullanma tarihi , bir ürünün sağlıklı ve kaliteli bir şekilde en son kullanılabileceği tarihtir. Bu tarihten sonra ürünün kullanımı veya tüketilmesi risk taşıyacağı için ürünler bu tarihten sonra satılamaz.
Read moreYiyeceklerin son kullanma tarihi neye göre belirlenir?
Son kullanma tarihi belirlenirken ürünün, hesap üzerinde ki (mikrobiyolojik) bozulma süresinden ve tüketilmesi halinde zarar verebilme yüzdesinden faydalanılarak tarih belirlenir ve ortaya çıkan süreden bir miktar önceki tarihler son kullanma tarihi olarak yazılır.
Read moreSon kullanma tarihine neden bakılır?
Bakkal market veya alış veriş merkezlerinden gıda maddeleri alırken son kullanma tarihlerine bakmalıyız. Paketlenmiş olsa da gıda maddelerinin bozulmadan durabilecekleri bir raf ömürleri vardır. Son kullanma tarihleri geçmiş gıda maddeleri bozulmuş olabilir, farketmez bu gıda maddelerini biz yersek zehirlenebiliriz.24 Eyl 2016
Read more