Back-End Nedir ? Back-End Developer Kimdir? Tanımlandığı kelime öbeğinden de anlaşılacağı üzere, bir web projesinin son kullanıcının görmediği çekirdek yazılım kısmına Back-End ve bu mimariyi kodlayan yazılımcıya ise Back-End Developer , yani yazılım geliştirici denir.
Read moreBackend Developer hangi dilleri kullanır?
Bu teknolojiyi ortaya çıkaran; sunucu, veri tabanı ve uygulamanın birlikte çalışmasını sağlayan kişiye de backend geliştiricisi denir. Web’in backend kısmını oluşturmak için de PHP, Ruby, Python vb. yazılım dilleri ve MySql, PostgreSQL ve Oracle gibi veri tabanları kullanılır .
Read moreFront-End yazılımcı ne yapar?
Front -end yazılımcılar , UX dediğimiz kullanıcı deneyiminin de mimarlarıdır. Kullanıcının site içerisinde işini kolaylaştıran ve onların siteden memnun ayrılmasının sağlanmasında iş yükü onlardadır. Bu aşama teknik ve görsel tasarım becerilerinin aynı anda kullanımını gerektirir.
Read moreFront-End Framework nedir?
Frontend (Önyüz) Frameworkleri Front -end frameworkler web uygulamalarının görünen yüzünü inşa etmenize yardımcı olan hazır kod yapılarından oluşur. Kullanıcıların gördüğü yan paneller, butonlar, gezinme çubukları bu framework yapısı sayesinde hızlıca oluşturulabilir.
Read moreFront-End Developer mı Back-End Developer mı?
yazılım dünyasını ikiye bölen versustur. bir tarafta sadece menü, renk, geçişler, simgeler gibi ufak tefek şeyleri ayarlayan frontend developer ‘lar. diğer tarafta gerçekten matematik zekası olan sürekli formüllerle, hesaplarla uğraşan backend developer ‘lar.13 Kas 2021
Read moreFront-End ve Back-End nedir?
Sitenin, kullanıcıyı davet ettiği yüzü olan front -end kısmı bittikten sonra işin back -end kısmı başlar. Bu aşama sitenin sistemsel, yazılımsal kısmının üretildiği aşamadır. Standart bir web sitesinde, back -end . kısmı; bir sunucu (server), bir uygulama ve bir veri tabanından meydana gelmektedir.
Read morePHP backend mi frontend mi?
Aralarındaki fark ise PHP genellikle sunucu taraflı iletişim için kullanılırken JavaScript ise hem frontend ve backend için kullanılır. Python ise sadece istemci tarafı için kullanılmaktadır (backend ). Kafanız mı karıştı? İşte bu yüzden PHP ‘de daha derinlere inmeden ilk önce programlama dillerini öğrenmemiz gerekiyor.
Read more