Örneğin hafif derecede öğrenme özrü olanlarda özür oranı % 50, orta derecede %70, ağır derecede öğrenme özrü olanlarda % 90, çok ağırda ise bu oran % 100 dır. % 80’in üzerinde olanlarda evde bakım hizmeti hakkı verilmekte ve ailelerine önemli bir maddi destek almaktadırlar.
Read moreOrtopedik engelli raporu nasıl alinir?
Engelli Raporu Nasıl Alınır?
Read moreKOAH engelli raporu nasıl alinir?
Engelli raporu alabilmek için öncelikle Sağlık Bakanlığı tarafından yetki verilmiş hastanelere başvurmak ve muayene olmak gerekiyor. Muayene uzman doktor tarafından yapılmalıdır. Daha sonra muayene sonuçları sağlık kurulunda değerlendirilmektedir ve muayene sonucuna göre rapor verilmektedir.
Read moreFizik tedavi Merkezleri rapor verebilir mi?
60 seans üzeri olan fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamaları için en az bir fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzman hekiminin yer aldığı üçüncü basamak sağlık kurumunca sağlık raporu düzenlenmesi halinde Kurumca karşılanmaktadır.
Read moreFizik tedavi heyet raporu verir mi?
Fizik tedavi raporu alma işlemi ciddi anlamda uğraştırıcı bir süreçtir. Bunun için bir fizik tedavi doktoruna gitmek yetmeyecektir. Heyet raporu olması gerekir ve bunun da anlamı birkaç doktorun imzasının bu raporda bulunması anlamına gelir.
Read moreOrtopedik engel raporu nasıl alınır?
Engelli Raporu Nasıl Alınır?
Read moreYüzde 41 engelli raporu ne işe yarar?
%40 engelli raporu engelli kişilere şu avantajları sağlamaktadır: Ülke içinde bulunan tüm toplu taşıma hizmetleri ücretsiz verilecektir. Engellilerin olduğu kadar engelli refakatçileri de toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz faydalanabilecektir. Otobüs, uçak, gemi biletleri indirimli olarak kullanılmaktadır.
Read more