Örneğin, ürünün fiyatını 100 TL olarak belirlemek yerine, 99,99 TL yazmak ve virgülün sağındaki 99 rakamını daha küçük puntoyla yazmak, tüketicinin ürünü ucuz olarak değerlemesini sağlıyor. Ürün fiyatından yalnızca 1 kuruş eksiltilerek tüketicinin 3 haneli değil 2 haneli bir bedel ödeyeceği algısı yaratılıyor.9 May 2019
Read moreStandart maliyet Yönetimi Nedir?
Standart maliyet yönteminin amacı maliyet kontrolüdür. Bu sebeple, mamul maliyetleri önceden belirlenmiş maliyetlere göre hesaplanır. Bu yöntemde standart maliyetler bilimsel teknik ve esaslara göre hazırlanır. Tahmini maliyetler olması bekleneni ifade ederken, standart maliyetler olması gerekeni ifade eder.
Read moreStandart maliyet hesaplama nedir?
Standart maliyet üretim esnasında oluşan giderlerin hakiki değerinin yerine katlanılan giderlerin standardını baz alarak oluşturulan hesaplama yöntemidir. Standart maliyet yöntemi ile hakiki üretim giderleri ile saptanmış standartlarını kıyaslayarak farklarının analizi alınarak değerlendirilir.
Read moreBaşlıca fiyat politikaları nelerdir?
Fiyat politikaları bir işletmenin her şeyden önce, piyasaya sunmak istediği ürünle neyi gerçekleştirmek istediğine karar vermesi gerekir.
Read moreBölümlenmiş fiyatlama nedir?
2-Bölümlenmiş Fiyatlama : Müşteri, ürün ve konum farklılıklarını izlemek için yapılan fiyat düzenleme yöntemidir. Ürün veya hizmet için, farklılık gözetmeden birden fazla fiyat belirlenir.
Read moreTamamlayıcı ürün fiyatlandırması nedir?
bir pazarlama stratejisi.. şöyle ki asıl ürün ucuz tutulur fakat bunun tamamlayıcısı olan (genelde sarf malzemeleri) mallar yüksek fiyata satılarak asıl kar buradan elde edilir..
Read moreBankacılıkta fiyatlamayı etkileyen faktörler nelerdir?
Bu etkenler; tüketici davranışları, rekabet durumu, firmanın kendi maliyet yapısı ve kar hedefleri, hükümet uygulamalarıdır. Döviz kuru dalgalanmaları da bu faktörlere eklendiğinde fiyatlandırma işi, firmalar için sürekli gözden geçirilmesi ve takip edilmesi gereken bir iş halini almaktadır.
Read more