Ürünün maliyeti, tedariği, depo maliyeti, kargo maliyeti, pazarlama, reklam ve satış çalışmalarının maliyetleri, operasyonel maliyetler, vergiler ve borçlarınız gibi ürünle ilgili olabilecek tüm maliyetleri hesaba katarak ürün satış fiyatı belirlemeniz daha doğru bir yaklaşım olmaktadır.3 Şub 2020
Read moreStandart maliyet Yönetimi Nedir?
Standart maliyet yönteminin amacı maliyet kontrolüdür. Bu sebeple, mamul maliyetleri önceden belirlenmiş maliyetlere göre hesaplanır. Bu yöntemde standart maliyetler bilimsel teknik ve esaslara göre hazırlanır. Tahmini maliyetler olması bekleneni ifade ederken, standart maliyetler olması gerekeni ifade eder.
Read moreStandart maliyet hesaplama nedir?
Standart maliyet üretim esnasında oluşan giderlerin hakiki değerinin yerine katlanılan giderlerin standardını baz alarak oluşturulan hesaplama yöntemidir. Standart maliyet yöntemi ile hakiki üretim giderleri ile saptanmış standartlarını kıyaslayarak farklarının analizi alınarak değerlendirilir.
Read moreBaşlıca fiyat politikaları nelerdir?
Fiyat politikaları bir işletmenin her şeyden önce, piyasaya sunmak istediği ürünle neyi gerçekleştirmek istediğine karar vermesi gerekir.
Read moreBir firmanın başa baş noktasında ne gerçekleşir?
Başabaş noktası , ekonomide ve işletmelerde özellikle maliyet muhasebesi konusunda, maliyet ya da harcamaların kârla eşit olduğu noktadır. Bu noktada herhangi bir kazanım ya da zarar yoktur.
Read moreBaşabaş oranı nasıl hesaplanır?
Başabaş noktası formülü ; Başabaş noktası = Sabit giderlerdir(ürün birim fiyatı, ürün değişken giderleri) şeklinde işlem yapılmaktadır.
Read moreKalanlı fiyatlandırma yöntemi nedir?
– Kalanlı Fiyatlar İkinci şekilde yüksek fiyat düzeylerinde de yuvarlak rakamlardan kaçınılır ve fiyatlar, yuvarlak rakamların 5 kuruş altında belirlenir. Örneğin, 50 TL yerine 49,95, 90 TL yerine 89,95 gibi. Daha yüksek fiyatlarda da kalanlı rakamlar uygulanabilir. Örneğin 400 TL yerine 399 TL, 800 TL yerine 799 TL.
Read more