Hatırlatma: DC veya DD şartlı geçtiğiniz derslerden bütünleme sınavlarında girmek zorunluluğunuz yoktur. Sınav giriş belgesinde görünür çünkü bu dersten koşullu geçilmiştir. Ortalama yükseltmek isterseniz bu dersin sınavına girebilirsiniz .
Read moreDC ile geçmek için hangi ortalamaya bakılır?
Genel not ortalaması koşullu geçmeyi olanaklı kılmaktadır. İlgili fakültenin belirlediği bir puan sınırı bulunmaktadır. Bu genellikle 2.00 ya da 2.50 şeklinde olmaktadır. Belirlenen şartlar asgari düzeyde sağlandığı takdirde koşullu geçme olabilmektedir.
Read moreDC notu bütünlemeye girer mi?
Hatırlatma: DC veya DD şartlı geçtiğiniz derslerden bütünleme sınavlarında girmek zorunluluğunuz yoktur. Sınav giriş belgesinde görünür çünkü bu dersten koşullu geçilmiştir. Ortalama yükseltmek isterseniz bu dersin sınavına girebilirsiniz.
Read moreDC ne zaman DC+ olur?
1.DC Notları ne zaman ve nasıl başarılı sayılacak? Bütünleme olmayan birimlerde finallerden sonra bütünleme olan birimlerde ise bütünlemelerden sonra, dönemlik not ortalaması 2.25 ve üzerinde olan öğrencilerin almış oldukları DC notlarından şartlı başarılı olacaklar ve DC ler DC+ olacak ve geçme durumu “Geçti” olacak.
Read moreBüte girmeyince ortalama düşer mı?
Bütünleme sınavı sonundaki ders başarı notu sınava girmeden önceki nottan daha düşük olsa bile o döneme ait son not olarak kesinleşir. Transkriptinize ve Genel Not Ortalamasına bu not yansıtılır. … – Bütünleme Sınavı sonucu oluşacak not ortalamanız sınava girmeden önceki ortalamanızdan daha düşük olabilir.
Read moreBütünleme sınavı nasıl geçilir?
Her öğrencinin bütünleme sınavına girme hakkı bulunmamaktadır. Bütünleme sınavına girebilmek için derse devamlılık göstermeniz yani devamsızlıktan kalmamış olmanız gerekmektedir. Derste devamsızlık sebebi ile kalan öğrenciler bütünleme sınavına girmeleri mümkün olmadığı gibi girseler dahi bir etkisi olmayacaktır.
Read more