Patent , bir buluş ya da icadın tüm yetkilerinin bir kişi ya da şirkete ait olmasını resmileştiren koruma belgesidir. Bir ürün ya da buluşun patentini aldığınızda; üretim, satış ve pazarlama gibi tüm ticari ve hukuki hakları belirli bir süre ile tarafınıza geçirmiş olursunuz.
Read moreEn hızlı patent Nasıl Alınır?
Patent almak isteyen kişi ya firmalar Türk Patent ve Marka Kurumu’na (TPMK) başvurularını doğrudan ya da kurum yetkilileri tarafından yapabilmektedir. Patent başvurusu nasıl yapılır dediğimizde tüm istenen belgelerin eksiksiz bir şekilde iletilmesi ve buluşa dair tüm detayların verilmesi önemlidir.
Read morePatent belgesi ne demek?
Patent , buluş sahibinin , buluş konusu ürünü 3. kişilerin belirli bir süre üretme, kullanma, satma veya ithal etmesini engelleme hakkı olan belgedir. Buluşu yapılan neredeyse her şey patent koruması kapsamına dahildir.
Read morePatent ve patent belgesi nedir?
Bir kişi eğer bir buluşa sahip olduysa bu buluşa konu olan ürün belirlenen süre boyunca üretim, satım, kullanım ve ithal etme hakkına sahiptir. İşte bu hakka patent denilirken hakkın somut göstergesi olan ve buluşla ilgili çeşitli bilgilerin yer aldığı resmi belgeye de patent belgesi denmektedir.
Read moreFaydalı model Yıllık ücreti nasıl ödenir?
Faydalı model ödemeleri, başvuru tarihinden itibaren 2. yılın sona erdiği tarihte (vade tarihi), 3. Yıl Sicil Kayıt Ücreti tutarının ödenmesiyle başlayarak devam eden her yıl, yıllık olarak ödenir . Yıllık ücretlerin ödenmesi için Türk Patent tarafından faydalı model sahibine herhangi bir bildirim yapılmaz.27 Nis 2020
Read moreFaydalı model belgesi kaç yıl geçerli?
Faydalı Model sisteminde; Patentte farklı olarak inceleme işlemi bulunmamaktadır. Bu nedenle patente göre daha kısa sürede ve daha az maliyetle belge alınabilmektedir. Bu sistemde koruma araştırma raporuna dayanılarak verilir. Faydalı Model belgesi 10 yıl koruma sağlar.
Read moreMarka tescili ne kadara mal olur?
Marka tescil başvurusunu ilk kez 2021 yılında yapacak olanların maliyet hesabı ise şöyledir: Tek sınıflı marka başvurusu yapılacaksa 280,00 TL ve 750,00 TL olmak üzere toplamda 1.030,00 TL Türk Patent ve Marka Kurumu’na ödenecek ücrettir.
Read more