ABSORPSİYONU BELİRLEYEN FAKTÖRLER İlaçların molekül büyüklüğü ile absorpsiyon hızları ters orantılı bir ilişki gösterir. Yani molekül büyüklüğü arttıkça absorpsiyon yavaşlar. Molekül büyüklüğü azaldıkça absorpsiyon hızlanır.
Read moreFarmasötik nedir Farmakoloji?
Farmasötik kimya: İlaçların kimyasal yapısını ve özel şekillerde hazırlanmasını (Tablet, merhem, ampul, kapsül v.b.) inceleyen bilim dalıdır.
Read moreFarmasötik nedir tıp?
İlaçların hazırlanmasıyla uğraşan uygulamalı bilim. Eczacının mesleği veya görevi. İlacların hazırlanması, dozajları ve biçimleri gibi konularla ilgilenen bilim dalı, farmasötik . Pharmaceutics.
Read moreFarmakovijilans ne demek?
Farmakovijilans : Advers reaksiyonların ve ilaçla ilgili diğer sorunların tespit edilmesi, değerlendirilmesi, anlaşılması ve önlenmesine yönelik yürütülen faaliyetler ve bilimsel çalışmalar.
Read moreFarmakoloji Bölümü kaç yıl?
Uzmanlık Eğitim Süreleri Ana DallarEğitim Süreleri39- Tıbbi Farmakoloji4 yıl40- Tıbbi Genetik4 yıl41- Tıbbi Mikrobiyoloji4 yıl42- Tıbbi Patoloji4 yılUzmanlık Eğitim Süreleri www.tusrehberi.com › uzmanlik-egitim-sureleri
Read moreFarmakoloji mezunu ne iş yapar?
Hastane laboratuvarları, kamu ya da özel sağlık sektörü mezunlar için iş fırsatları ile dikkat çekerken farmakologlar genel olarak; Hastalıklar için kullanılacak ilaçları hazırlar. Tıp ve eczacılık bölümleri ile ortak çalışmalar yürüterek, insanlar ve hayvanlar üzerindeki ilaç etkileşimlerini araştırırlar.
Read moreFarmakoloji nasıl olunur?
Farmakolog olabilmek için tıp fakültesi mezunu olduktan sonra TUS sınavına girerek bölüm tercihi yapılabildiği gibi eczacılık fakültesi mezunu olarak farmakoloji ana bilim dalı bulunan üniversitelerin açtığı yüksek lisans programlarına giriş yapılarak mezun olunması mümkün olmaktadır.
Read more