Medeni Kanunda düzenlenmiş olan eşler arasındaki mal rejimleri , şunlardır: Edinilmiş Mallara Katılma Rejimi . Mal Ayrılığı Rejimi . Paylaşmalı Mal Ayrılığı Rejimi .
Read moreEdinilmiş mallara katılma rejimi ne demek?
4721 sayılı Türk Medeni Kanununun kabulüyle, edinilmiş mallara katılma rejimi yasal mal rejimi olarak kabul edilmiştir. Kanunda “Edinilmiş mal , her eşin bu mal rejiminin devamı süresince karşılığını vererek elde ettiği malvarlığı değerleridir.” olarak ifade edilmiştir.
Read moreMal ayrılığı rejimi nasıl yapılır?
Mal rejimi değişikliği yapmak için taraflar isteklerini kanuna uygun olmak kaydı ile, sözleşme haline getirerek notere giderler ve noter tarafından onaylanan yazılı belge, taraflar tarafından imzalandığında sözleşme hazır hale gelir.
Read moreEdinilmiş mallara katılma rejimi nedir evlilik?
01.01.2002 tarihinde yürürlüğe giren 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu ile aksine sözleşme yapılmadıkça evliliklerde edinilmiş mallara katılma rejiminin uygulanacağı kabul edilmiştir. Edinilmiş mallara katılma rejimi , eşlerin evlilik birliği içerisinde edindikleri mallara diğer eşin ortak olmasıdır.
Read moreEvliyken alınan ev boşanınca kimin olur?
BİR EV ALINMIŞSA EŞLER AYNI ORANDA ORTAK OLUYORLAR Evlilik birliği süresi içerisinde edinilen tüm mallarda eşlerin eşit oranda hakkı bulunuyor. Örneğin evlendikten sonra satın alınan bir ev boşanma durumunda eşler arasında yüzde 50 hisse ile paylaştırılır.
Read moreBoşanma hangi mallar paylaşılır?
Boşanmada Paylaşılmayan Mallar Tarafların kişisel malı olarak kabul edilen mallar , Türk Medeni Kanunu’nun ilgili maddelerinde şu şekilde belirtilmiştir: Eşlerin evlenmeden önce adlarına kayıtlı olan ya da miras kalan mallar . Eşlerin üçüncü kişilerden almaları söz konusu olan manevi tazminat alacakları
Read moreEdinilmiş mallara neler girer?
Buna göre eşlerin her türlü çalışmasının (bedensel veya fikirsel faaliyetinin) doğrudan veya dolaylı karşılığı olan her türlü gelir, edinilmiş mal sayılır.
Read more