Baz istasyonları, GSM iletişimin kapsama alanını genişletmek için bina çatılarına kurulan, genellikle beyaz renkli ve kutu şeklinde, 4 metre boyunda, iki çubuk antenle bir çanak antenden oluşan ve mikrodalga yayan cihazlardır.
Read moreBaz istasyonları kime bağlı?
5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu uyarınca baz istasyonlarının kuruluşunda uyulması gereken kriterlerle ilgili düzenleme yapma yetkisi Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)’ndadır.
Read moreBaz istasyonu yüksekliği kaç metre?
Telefonun şebeke göstergesi tam gözükmesine rağmen konuşma yapılmasına izin vermez. Baz istasyonları , GSM iletişimin kapsama alanını genişletmek için bina çatılarına kurulan, genellikle beyaz renkli ve kutu şeklinde, 4 metre boyunda, iki çubuk antenle bir çanak antenden oluşan ve mikrodalga yayan cihazlardır.
Read moreBaz istasyonu ne kadar elektrik harcar?
Rüzgarı ve güneşi birlikte kullanan baz istasyonlarını kendi özkaynakları ve personeli ile geliştirdiklerini belirten Genel Müdür Yardımcısı Terzioğlu, şunları aktardı : “Bir baz istasyonu saatte ortalama 4 kilovat elektrik harcıyor. Güneş ve rüzgar enerjisi ile çalışan istasyonlarda bu rakam 2,5 kilovata düşüyor.
Read moreBaz bilgisi nedir?
HTS kayıtlarında baz istasyonu bilgisi , ses yada data aktarımı sırasında kullanıcının hangi baz noktasından temas aldığının kaydının tutulması sonucunda bulunur. HTS raporundan beklenilenin ne olduğuna göre tanzim edilen analiz raporu ve analiz şekillenir.
Read moreBaz istasyonu zararlarından nasıl korunulur?
“Evinizin tepesine bir baz istasyonu kurulmuşsa sadece tavanını boyamanız bile yeterli olabilir. Tek kat boya yüzde 90, ikinci kat daha yüzde 99 koruma sağlıyor. Çoğu zaman üçüncü kat boyaya gerek kalmıyor. Ancak yüzde100 koruma için üç kat ideal.
Read moreBaz istasyonu servis alanı büyüklüğü kaç metredir?
Anten yüksekliği, coğrafi koşullar ve istasyon çıkış gücüne bağlı olarak 0-35km aralığında bir alana servis verebilirler.
Read more