İlgili yıl içerisinde gayrimenkulün asgari rayiç değerleri üzerinden bu oranlar kullanılarak o yıl için ödenecek tutar hesaplanmaktadır. Örnek olarak rayiç değeri 100.000 TL olan büyükşehir sınırlarındaki bir konut için ödenecek tutar, 100.000×2/1000 = 200 TL olarak hesaplanacaktır.
Read moreEmlak vergisi neye göre hesaplanır?
Emlak vergisi tutarı, gayrimenkulün rayiç bedeli üzerinden hesaplanır . Her yıl değişkenlik gösteren emlak vergisi ücreti, resmi gazetede belirlenen zam oranları dikkate alınarak belediyeler tarafından belirlenir. Ödemeler de belirlenen bu tutarlar üzerinden gerçekleştirilir.
Read moreBir evi olanlar vergi alınıyor mu?
Adına konut, arsa, iş yeri ya da arazi gibi bir gayrimenkul tapu kaydı bulunan kişiler emlak vergisi ödemekle mükelleftir. Gayrimenkulün rayiç bedeli üzerinden hesaplanan emlak vergisi , belediyelere yılda iki taksit halinde ya da tek seferde ödenir . Ancak gayrimenkul sahibi bazı kişiler emlak vergisi ödemekten muaftır.
Read moreEv vergisi ne kadar 2021?
Buna göre, 2022 yılında uygulanacak olan 1319 sayılı Kanunun 42’nci maddesinde yer alan tutar, 2021 yılına ait tutarın 2021 yılı için belirlenen yeniden değerleme oranının yarısı olan (%36,20/2=) %18,10 (on sekiz virgül on) oranında artırılması suretiyle 6 bin 173 Türk lirası olarak tespit edildi.
Read moreEvi olan bir kişi hangi vergiyi öder?
Ev sahiplerinin ödemekle mükellef olduğu vergiler arasında emlak vergisi , çevre temizlik vergisi , değer artış kazancı vergisi , kira gelir vergisi ve veraset ve intikal vergisi geliyor. Bu vergiler senede iki taksitte ödenebiliyor.
Read more