Yukarıda zikredilen mevzuat uyarınca kişiler, özel veya kamu tüzel kişilerine borcu bulunan vatandaşların memur olmalarına mani bir hüküm bulunmamaktadır. Borcu bulunan vatandaşlar da Devlet memuru olabilirler .
Read moreÜzerine dükkan olan memur olabilir mi?
“Memurlar Türk Ticaret Kanunu’na göre (Tacir) veya (Esnaf) sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamaz, ticaret ve sanayi müesseselerinde görev alamaz, ticari mümessil veya ticari vekil veya kollektif şirketlerde ortak veya komandit şirkette komandite ortak olamazlar.24 Nis 2021
Read moreŞirket sahibi olmak memur olabilir mi?
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre devlet memurları anonim şirketlerin ortağı olabilir ancak yönetiminde, denetiminde görev alamazlar. Temsilci ve vekil olamazlar.
Read moreVergi cezası memurluğa engel mi?
Kasten işlenen bir suçtan dolayı 1 yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkum olan kişi memuriyete kabul edilemez. (657 sayılı kanun m.48/5). Kasten işlenen bir suçtan 1 yıl veya daha fazla hapis cezasının memuriyet görevi sırasında işlenmesi halinde, kişinin memuriyet görevi sona erer.
Read moreDevlet memuru ek iş yapabilir mi?
Devlet memurlarının yapabileceği ek iş sektörleri şu şekilde sıralanabilir: Zirai kazanç sağlayabilirler, Gayrimenkul ve menkulden kazanç elde edebilirler, bilirkişilik ve hakemlik yapabilirler. Aynı zamanda meslek saatleri dışında eğitim -öğretim ve sosyal ve mesleki nitelikteki kuruluşlarda görev üstlenebilirler.
Read moreEsnaf olan memur olabilir mi?
Ticaret Kanununa göre Tacir ya da Esnaf ve benzeri gibi durumların sayılmasını gerektirebilecek bir durumda ve faaliyette bulunmazlar, ticaret ve sanayi çalışmalarında görev almaları, ticari mümessil, ticari vekil kollektif veya komandit şirketlerde ortak veya komandite ortak olmaları yasaklanmıştır.
Read more