Bilgisayar mühendisliği sayısal puanla alıyor. Eşit ağırlık okuyor olmanız sınavda sayısal puanınızın hesaplanmasına engel değil ancak yeterli puanı alabilmek için özellikle ikinci oturumda matematik ve fen derslerini çözebilmek için sayısal dersleri almanız gerek.
Read moreEşit ağırlık bölümünden ziraat mühendisi olunur mu?
Ziraat Mühendisleri genel olarak sayısal çıkışlı öğrencilerin tercih edebileceği bölümler arasında yer alır.
Read moreYazılım mühendisliği hangi bölümden alıyor?
Yazılım Mühendisliği bölümü 4 yıllık lisans bölümüdür ve mühendislik fakültesine bağlıdır. Bölümü başarı ile tamamlayan kişilere “Yazılım Mühendisi ” unvanı verilir.
Read moreYazılım Mühendisi sayısal mı?
bazen sayısal , bazen sözeldir. hangi seviyede olduğuna bağlı. freelance adı altında herkese aynı sitelerin makyajlı halini satan bir yazılımcı için ezber ve sözeldir. aı ile uğraşan yazılımcı için sayısaldır. fakat en temelinde 1 ve 0 kombinasyonlarına sözcükler atanarak diller oluşturulduğundan, apaçık sayısaldır.
Read moreYazılım Geliştirme uzmanı Hangi bölüm?
Yazılım geliştirme uzmanı olabilmek için adaylarda aranan öncelikli şartlar, üniversitelerin Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği veya bilişim programlarının verildiği bölümlerden eğitim almış olmaktır. Ancak İstatistik, Matematik gibi bölümlerden mezun olanlar da yazılım geliştirme uzmanı olabilmektedir.
Read moreYazılım Mimarı Hangi bölüm?
İyi bir yazılım mimarı olmak için üniversitede Yazılım Mühendisliği Bölümü ya da Bilgisayar Mühendisliği Bölümü okunmalıdır.
Read moreYazılımcı olmak için hangi derslerin iyi olması gerekir?
Ayrıca geliştirilen yazılımları kullanacak kişilerle etkileşim kurarak, onların ihtiyaçlarını analiz etmeleri gerekir . Yazılım mühendisliği okurken; programlamaya giriş, fizik, matematik, veri yapıları ve algoritmalar, olasılık istatistik, nümerik analiz, cebir, integral hesap gibi dersler alırsınız.
Read more