Rapor almak için hastanın rahatsızlığı ile ilgili polikliniğe başvurması gerekir. Kişide farklı hastalıklar varsa bu hastalıklarla ilgilenen polikliniklere ayrı ayrı muayene olması gerekir. Muayene öncesinde Sağlık Kurulunda başvuru belgesi almalıdır. Muayene sonrasında bu belge kurula teslim edilir.
Read moreÖzürlü raporu almak için yüzde kaç olmalı?
Hangi Hastalığa Yüzde Kaç Oranında Rapor Verilir? Engelli raporu alabilmek için en az %40 engelinizin olması gerekmektedir. Eğer engel durumunuz %40’ın altındaysa rapor almanız mümkün değildir.4 Mar 2022
Read moreEngelli raporu olan nelerden faydalanır?
Engelli hakları nelerdir?
Read moreHangi hastalıklara sürekli rapor verilir?
Süresiz engelli raporu kronik hastalığı bulunan ve tedavisi de mümkün olmayan hastalığa sahip olan kişilere verilen rapordur.
Read moreEngelli raporu nasıl alınır hangi hastalıklardan?
Engelli raporu almak isteyen kişilerin başvuruda bulunması gerekir. Bu başvuru da sadece devletin yetkilendirdiği hastaneler tarafından yapılır. Sağlık Bakanlığının yetki verdiği hastaneler yapılan başvurular ve rapor özellikleri ile birlikte kişilere gerekli testler yapılarak rapor verilir.
Read moreHangi hastalıklara engelli raporu verilir 2018?
· Görme hastalıkları , · Kardiyovasküler hastalıklar , · Kulak, burun, boğaz hastalıkları , · Zihinsel, ruhsal, davranışsal hastalıklar için engel raporu alınabilir.6 Kas 2020
Read more