E -devlet üzerinden TC kimlik numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra arama kutusuna ‘Çalışma Hayatım’ yazarak çıkan seçeneğe tıklayın. Açılan sayfada “Ne zaman emekli olurum?” başlığı altında prim ödenen gün sayısı ve emeklilik yaşı bilgileri yer alacak.
Read moreEmekli Maaş Hesabı Nasıl Yapılır?
Sosyal Güvenlik Kurumu’ link üzerinden siteye giriş yapın. TC Kimlik Numarası, SSK Sicil Numarası, Baba Adı, Nüfus İl, Doğum Tarihi gibi yerler eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulduktan sonra sorgulama yazan yere tıklayarak emekli aylık hesaplama yapmış olursunuz.
Read moreEmekli maaşım ne kadar oldu öğrenmek istiyorum?
4A (SGK) emeklisi olacaklar “uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/” adresine giderek “TC Kimlik Numarası, SSK Sicil Numarası, Baba Adı, Nüfus İl ve Doğum Tarihi” gibi bilgiler ile sorgu yapabiliyor. 4B Bağ-Kur emekli maaşı için vatandaşlar e-Devlet sistemine giriş yaparak alacakları maaşın tutarını görebilecekler.
Read moreSSK 4A Emekli maaşı ne kadar?
SSK ve Bağ-Kur emeklileri 2022 yılının ilk 6 ayı için yüzde 23,65 oranında zammı hak etmiş oldu. Bununla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en düşük emekli maaşının 1500 lira yerine 2500 lira olduğunu duyurdu.
Read more4a emekli ne zaman olabilirim?
Sosyal Güvenlik Kurumu emeklilik için doldurulması gereken yaşı kadınlarda ve erkeklerde farklı olarak belirlemiştir. Kadınlarda emeklilik için doldurulması gereken yaş 55 iken erkeklerde 60 olarak belirlenmiştir. Doldurulması gereken yaşı doldurduktan sonra emekli olabilirsiniz .
Read moreKaç yasinda emekli olacam?
– 60 yaşını ve en az 7000 prim gününü doldurmuş olmalılar. – 08.09.1999 yılı sonrası sigorta başlangıcı olanların sigortalılık süre şartı bulunmamaktadır. 7000 iş günü ve 60 yaş şart yeterlidir. – 60 yaşını geçen, 25 yıl sigortalı olan ve en az 4500 gün prim ödeyen çalışanlar da emekli olabilirler.
Read moreEmekli olma yaşı düştü mü?
Eski çalışanlar için oldukça sert bir yaş şartı sistemi getirildi. Emeklilik yaşı kadınlarda 58, erkeklerde 60’a, prim gün sayısı ise 7 bin güne yükseltildi. 8 Eylül 1999 gününden önce işe girenler için kadınlarda 40 ile 58 erkeklerde ise 44 ile 60 yaş arasında değişen kademeli geçiş süresi getirildi.
Read more