Mikrodalgalar elektromanyetik dalga olarak yayılırlar, radarlarda, mikrodalga fırınlarında, cep telefonlarında, kablosuz İnternet erişiminde, bluetooth kulaklıklarında, mağaza güvenlik sistemlerinde mikrodalga frekansları kullanılır.
Read moreKablosuz internette hangi elektromanyetik dalga kullanılır?
Wifi dalgaları temelde sadece radyodalgalarından oluşuyor. Yani bu cep telefonunuz veya radyo ile yakaladığınız elektromanyetik dalgaların aynısı. Ama wifi dalgaları oldukça kısa. Geleneksel türde olanlar sadece 12cm uzunluğundadır.
Read moreTelefon hangi alana girer?
Elektromanyetik alanlar (veya dalgalar, veya radyasyon), teknolojimizin en önemli dayanaklarından biri. 19. yüzyılın sonundan itibaren önce radyo iletişimi için yaygın olarak kullanmaya başladık, sonra TV, kablosuz telefon , GSM, Wi-Fi geldi ve kendimizi yapay elektromanyetik alanlar içinde yüzer bulduk.27 May 2015
Read moreBluetooth elektromanyetik dalga mıdır?
İlk önce radyo dalgalarıyla tanıştık, daha sonra televizyon dalgaları geldi. Ardından mikrodalga fırınlar, cep telefonları, baz istasyonları, bluetooth derken elektromanyetik (EM) dalgalar farklı dalga boylarında hayatımızın içine doluştu.
Read moreCep telefonu sinyali hangi dalga?
Cep telefonları 2.5Ghz mikrodalga aralığında elektromanyetik radyasyon yaymakta. Telefonda konuştuğumuz zaman, verici analog ses verisini kodlayarak dijital bir sinüs dalgasına dönüştürür. Sinüs dalgaları antenden yayılarak ilerler, hatta uzay boşluğuna bile yayılırlar.
Read moreCep telefonu kısırlık yapar mı?
Yapılan araştırmalara göre, cepte taşınan telefonların kadınlarda ve erkeklerde kısırlığa neden olduğu ortaya çıktı. Uzmanlara göre, cep telefonlarından yayılan radyasyonun erkeklerin beyninde, testosteron yapımını sağlayan bölgeyi olumsuz yönde etkileyerek sperm sayısını azalttığı söyleniyor.
Read more