Dünyada hali hazırda piyasadaki elektrikli otomobillerin bir batarya ile katettiği mesafe 145 ila 630 km arasında değişiyor. Şarj süreleri ise kullanılan prizin özelliğine göre 1 saatten başlayıp 47 saate kadar çıkabiliyor.
Read moreBataryaların ömrü ne kadardır?
Telefon batarya ömrü kaç yıl? Her bataryanın bir kullanım ömrü yani aslında performansını koruduğu bir zaman aralığı vardır. Bu süre ortalama olarak genelde 2 yıl belirlenmiştir.
Read moreTesla pil ömrü ne kadar?
Özellikle Tesla şirketi tarafından üretilen elektrikli araçlarda ortalama batarya ömrünün 400.000 km olduğu biliniyor. Araştırmacıların iddiasına göre Lityum İyon pillerde yeni geliştirdikleri teknoloji ile batarya ömrü 1.5 milyom km olacak.
Read moreElektrikli araba pilleri ne kadar?
Elektrikli araba bataryasının maliyetini, üretimde kullanılan ham madde ve kapasite (kilovatsaat – kW/s) belirliyor. Modern elektrikli araçlarda kullanılan pillerin en yaygını olan lityum-iyon bataryalar, kW/s değerine göre yukarıda bahsedilen fiyatlarla (2020: 150 dolar) alıcılarına ulaşıyor.
Read moreBatarya ömrü ne kadardır?
Telefon batarya ömrü ; bataryaların performanslarını koruduğu zaman aralığını kapsamaktadır. Birçok telefon genellikle 2 yıl süre ile performanslarını korumaktadır. Ancak bu süreçte hem cihazın modeli hem de kullanımı önemli olmaktadır.
Read moreElektrikli araba bataryası nasıl çalışır?
Herhangi bir elektrik kaynağından şarj edilebilen batarya , aynı zamanda fren sırasında da motorun ihtiyaç duyduğu enerjiyi depolar. Böylece güç, benzin ya da dizel bir yakıtın yanması ile değil, bataryalarda depolanan elektrik enerjisinin motoru beslemesiyle elde edilir.
Read moreGüneş panellerinde neden gümüş kullanılır?
İyi bir elektriksel ve termal iletkenliğe sahip olan gümüş , güneş paneli üretiminin ana maddesi olarak kullanılıyor . Panel başına 20 gram gümüş kullanılıyor ve bu da her bir panelin fiyatlandırılmasında gümüşün yaklaşık %6,1’lik bir payı olduğunu gösteriyor.
Read more