Elektrikli araçlarda yaygın kullanılan başlıca pil teknolojileri; Pb-asit (Kurşun-Asit), NiCd (Nikel Kadmiyum), NiMH (Nikel Metal Hidrat) ve Li-ion (Lityum İyon) pillerdir [5].
Read moreNeden lityum iyon pil?
Lityum İyon ? şarj olur, daha uzun sürelidir ve daha hafif tasarımda daha uzun ömürlü olmaları için daha yüksek bir güç yoğunluğuna sahiptir. Nasıl çalıştıkları hakkında biraz bilgi sahibi olduğunuzda, pillerinizi çok daha verimli kullanabilirsiniz.
Read moreElektrikli araçlarda batarya nedir?
3. Elektrikli Araçlarda Batarya Nedir ? … Ünite/istasyon veya ev prizi aracılığıyla doldurulan şarj, elektrikli araç bataryasında depolanıyor. Bataryada depolanan şarj, kullanım esnasında elektrik motoruna aktarılarak aracın çok daha basit bir sistem yoluyla hareket edebilmesini sağlıyor.
Read moreBatarya yönetim sistemi nerelerde kullanılır?
Uygulama alanları;
Read moreBatarya yönetim sistemi nedir?
Son derece hassas olan pillerin şarj edilirken ihtiyaç duyduğu akım ve voltajı, korumaları gereken sıcaklık değerlerini, kalan şarj miktarını vs. pillere dair her şeyi kontrol eden sisteme batarya yönetim sistemi denir.
Read moreBatarya yönetim sistemi nasıl çalışır?
Batarya yönetim sistemi , bataryaların kapasitesini en üst düzeye çıkarmayı ve dengelemeyi sağlar. Herhangi bir hücrede aşırı gerilim ya da düşük gerilim varsa müdahale eder. Gerektiği durumlarda en dolu hücreden enerjiyi alır ve ihtiyaç duyulan az yüklü hücreye transfer eder. Bu sayede bir denge sağlar.
Read moreElektrikli araçların pil ömrü kaç yıl?
Elektrikli araba bataryasının kullanım ömrü Mevcut tahmin, ortalama bir elektrikli araba bataryasının değişim gerekmeksizin 10 ila 20 yıl dayanacağı yönündedir. Kia, elektrikli araç portföyü için 3 ila 10 yıl /150.000 km veya 100.000 mil batarya kapasitesi garantisi sunar.
Read more