Otomobil ve otobüs gibi motorlu taşıtlarda ihtiyaç duyulan elektrik enerji ise akülerden sağlanır. Jeneratörler de elektrik kaynağı olarak kullanılır. Jeneratörler, benzin ve mazot gibi yakıtları kullanarak elektrik enerjisi üretir. Jeneratörler, şehir elektriği kesildiğinde elektrik üretmek için kullanılır.
Read moreElektrikli araba benzin yakar mı?
Elektrikli araçlarda yakıt maliyetinin normal araçlara göre yaklaşık yüzde 80 daha az olduğu hesaplanıyor. Ev ve iş yerlerindeki elektrikli araç şarj istasyonlarında 100 kilometrelik bir dolum, gece saatlerinde 6-7 lira, gündüz saatlerinde ise 8-10 liraya mal oluyor.
Read moreElektrikli araçların petrol yakıtlı araçlardan farkı nedir?
Elektrikli araçlar elektrik enerjisinin depolandığı bataryalardan enerji alır. Petrol yakıtlı araçların enerji kaynağı ise benzin, dizel ve LPG (sıvılaştırılmış petrol gazı) gibi fosil yakıtlardır.
Read moreElektrikli ve elektronik araçlarda kullanılan madde nedir?
Elektrikli araçlarda yaygın kullanılan başlıca pil teknolojileri; Pb-asit (Kurşun-Asit), NiCd (Nikel Kadmiyum), NiMH (Nikel Metal Hidrat) ve Li-ion (Lityum İyon) pillerdir [5].
Read moreElektrikli araçlarda hangi metaller?
Elektrikli araçların bataryaları genellikle lityum (lityum karbonat) bazlı olmakla birlikte; ağırlıklı olarak kobalt, manganez, nikel, alüminyum ve grafit gibi birincil bileşenlerin karışımından oluşuyor.
Read moreElektrikli araçlarda ne bulunur?
Tam Elektrikli Bir Arabanın İçi Elektrikli bir aracın kritik bileşenleri şunlardır: Batarya, şarj bağlantı noktası, DC/DC konvertörü, elektrik çekiş motoru, yerleşik şarj cihazı, elektronik kontrolörü, termal sistem, çekme bataryası paketi ve şanzıman.
Read moreElektrikli araçlar elektriği hangi yolla alır?
Elektrikli araç , klasik benzinli ve dizel otomobillerden farklı olarak, içten yanmalı motor yerine elektrik motorundan güç sağlayan taşıtlardır. Bu araçlarda kullanılan elektrik motorları batarya ve pil setleri aracılığıyla çalışır.
Read more