Ekstrasistol da ‘ek atım ‘ anlamına gelir, kalbin fazladan kasılmasını, fazladan atmasını ifade eder. Yani ekstrasistol, kalp ve damarlarda olağan iki kasılma arasında oluşan ekstra kasılmaya verilen isimdir.
Read moreAtrial atım nedir?
Atriyal fibrilasyon; düzensiz ve genellikle hızlı kalp ritmine neden olan bir çeşit kalp rahatsızlığıdır. Kalbin sağlıklı çalışmasını sağlayan kendine ait bir elektrik sistemi bulunur. Sağlıklı bir kalpte, düzenli elektrik sinyalleri sayesinde kalp atış hızı dakikada 60 ila 100 atış arasındadır.4 Ara 2020
Read moreAtriyal prematüre atım ne demek?
Atriyal Prematür (erken) Atımlar (APA, APS, APC, SVE): Bunlar kulakçıklarda zamanından önce oluşan ekstra atımlardır. Çoğunlukla zararsızlardır ve tedavi gerektirmezler. Ancak sık olursa atriyal fibrilasyon denen önemli bir ritim bozukluğunun habercisi olabilir.
Read moreEktopik atriyal ritim ne demek?
Atriyal ektopik ritmler ve atriyal taşikardiler (AT), atriyumların sinüs düğümü dışındaki bölgelerinden kaynaklanan ritm bozukluklarıdır. Yüzey EKG’de sinüs düğümünden farklı morfolojide P dalgalarının olması bu ritm bozukluklarının ortak özellikleridir.
Read moreAtriyal taşikardi nasıl anlaşılır?
Taşikardinin bazı belirtileri ise;
Read moreMultifokal atriyal taşikardi ne demek?
Tanım. Atrium içerisindeki çoklu ektopik odaktan köken alan hızlı, düzensiz atriyal ritim. En yaygın olarak ciddi KOAH veya konjestif kalp yetmezliği hastalarında görülür. Tipik olarak sık prematür atriyal kompleks (PAC) ve atriyal flutter/fibrilasyon arasında geçiş ritmidir.2 Nis 2014
Read moreAtriyal taşikardi nedir tıp?
Atriyal fibrilasyon, tıbbi olarak atriyum adı verilen kalbin üst odacıklarındaki kaotik, düzensiz elektriksel sinyallerden kaynaklanan bir taşikardi türüdür. Bu karışık sinyaller atriyum yani kulakçıkların hızlı, düzensiz ve zayıf kasılmalarına neden olur.
Read more