Mal Beyanında Bulunma Süresi . Borçlu ödeme emrinin kendisine tebliğinden itibaren yedi gün içinde ödeme emrine itiraz edebilir. Eğer ödeme emrine itiraz etmiyorsa bu yedi günlük süre içerisinde mal beyanında bulunmak zorundadır.
Read moreMal bildiriminde bulunmazsa ne olur?
Bildirilmez ise cezası var mı? 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uyarınca belirlenen durum ve sürelerde mal bildiriminde bulunmayan memurlar kademe ilerlemesinin durdurulması ile cezalandırılır.
Read moreMal bildiriminde edinme değeri nedir?
Malın Parasal Değerine Göre Mal Bildirimi Verilecek Mallar Aşağıda başlıklar halinde sayılan mallar için mal bildirimi yapılması için malın elde edildiği tarihteki değerinin memurun net aylık tutarının beş katından fazla değer ve tutarında olması gerekmektedir.
Read moreEk mal bildirimi ne zaman yapılır?
3628 sayılı Kanun ve ilgili Yönetmelik uyarınca sonu sıfır ve beş ile biten yıllarda genel mal bildirimi verilmesi, genel mal bildirimi dışında mal varlığında önemli bir değişiklik olduğunda bir ay içinde ek mal bildirimi verilmesi gerekmektedir.
Read moreEk mal bildirimi nereye verilir?
Mal varlığının ve geçim kaynaklarının vergi dairesine yazılı veya sözlü olarak bildirmesi gerekiyor. Her türlü seçimle iş başına gelen kamu görevlileri ve dışardan atanan Bakanlar Kurulu üyeleri ile yönetmelikte belirlenen diğer kimselerin mal bildiriminde bulunmaları gerekiyor.
Read moreMal Bildirimi EK beyan nedir?
b-Ek bildirim : Kamu görevlileri; kendilerinin, eşlerinin ve velayetleri altındaki çocuklarının şahsi mal varlıklarında önemli bir değişiklik olduğunda, değişikliği izleyen bir ay içinde yeni edindikleri mallara ilişkin ek bildirim vermek zorundadırlar. Bildirimde diğer malların yeniden belirtilmesine gerek yoktur.
Read moreMal bildirimi maaşın kaç katı?
Yönetmeliğe göre mal varlığında meydana gelen memurun net aylık tutarının beş katı tutarındaki artış mal varlığındaki önemli değişikliğin ölçüsü olup, bu tutarda banka hesabında birikim yapılan para da ek mal beyanını gerektirmektedir.
Read more