EFT işlemi; farklı bankaların arasında gerçekleşen para değişimi olarak tanımlanabilir. Havale işlemi ise; aynı bankanın farklı şubeleri arasında veya aynı şubede değişik hesaplar arsında yapılan para transferi olarak tanımlanabilir.19 Ara 2020
Read moreEFT yapılırken açıklama kısmına ne yazılır?
Borçlar Kanunu düzenlemesine göre, açıklama yazılmadan yapılan Havale ve EFT işlemleri mevcut bir borcun ödemesi anlamına gelecektir. Birine borç para gönderirken açıklama kısmına ‘borç para’ ‘borç olarak gönderilmiştir’ ‘geri ödenmek üzere borç’ gibi açık ve anlaşılır açıklama yazmakta fayda vardır.
Read moreIBAN EFT ne demek?
EFT , “Elektronik Fon Transferi” kelimesinin kısaltmasıdır ve iki farklı banka arasında yapılan para transferi işlemine denir. EFT ‘yi para transfer edilecek kişinin IBAN veya hesap numarası ile yapmak mümkündür.4 Tem 2019
Read moreBankalar arası EFT nasıl yapılır?
Banka şubesi sayesinde EFT işlemi gerçekleştirmek için bankaya giderek veya mobil bankacılıkta yer alan EFT işlemi bölümüne giderek, alıcıya ait olan 26 haneli IBAN ya da şube ve hesap numarası, ismi ve soy ismi, transfer edilmesi istenen para miktarını belirten EFT talimatını vermek yeterli olacaktır.
Read moreEFT yapmak için ne lazım?
EFT İçin Gereken Bilgiler IBAN girilerek yapılan bu işlemler daha sağlıklı ve daha hızlı gerçekleşir. Eğer alıcının IBAN bilgileri bilinmiyorsa, şube ve hesap numarası ile birlikte alıcının ad ve soyad bilgileri girilerek işlem tamamlanabilir.
Read moreEFT ve havale arasındaki fark nedir?
EFT demek bankalar arasında yapılan para gönderme işlemidir. Havale işlemi ise aynı banka içerisinde yapılan para gönderme işlemi olarak bilinmektedir.
Read more