İstanbul Büyükşehir Belediyesi mühendisleri tarafından geliştirilen Mobil EDS ‘ler trafiğe çıkıyor ve kent trafiğinde artık yeni bir dönem başlıyor. Park, duraklama, emniyet şeridi, hız ihlali tespitleri ve olay yönetimi gibi birçok işlevi bir arada gerçekleştirebilen Mobil EDS teknolojisi hizmete sunuluyor.
Read moreEDS araç ne demek?
EDS yani (Electronic Differential Slipperry ) aracın dingilinde yer alan diferansiyel sistemine yardımcı olarak her iki tekerinde aynı oranda ve devirde dönüş yapmasını sağlamak için geliştirilmiş bir sistemidir.
Read moreEDS ihlal ne demek?
EDS , kural ihlali yapan araçların sensörler aracılığı ile tespiti sonrası, görüntü işleme yazılımları ile aracın plakasının tespit edilerek ilgili kanunda öngörülen cezaya tabii tutulmasını kapsar. EDS sistemi tüm şehir içi trafikte denetim boşluğundan oluşabilecek kural ihlallerinin önüne geçmek için tasarlanmıştır.
Read moreEDS her zaman çalışır mı?
Kurallara uymayan araçların EDS ile tespit edilmesiyle, ilgili ihlal gereğince cezai işlem uygulanmaktadır. Yapılan uygulama insan kontrolü olmaksızın tamamen elektronik ortamda gerçekleştirildiğinden gece gündüz fark etmeksizin kural ihlal tespitleri yapılabilmektedir.
Read moreEDS ne zaman devreye girer?
Girdi, giriyor, girecek derken şehir efsanesine dönen EDS için net tarih verildi. 110 milyon lira harcanan ve 7 bin kameranın montajı yapılan sistem 28 Mart’ta çalışmaya başlayacak. Şehir efsanesine dönen trafikteki Elektronik Denetleme Sistemi (EDS ) için net tarih belli oldu.
Read moreEDS neleri çekiyor?
Hız ihlali yapan ve kırmızı ışıkta geçen arabaların fotoğrafı çekilir. Daha sonra plaka üzerinden adres tespiti yapılır. Cezalar fotoğrafı ile birlikte araç sahiplerinin adresine gönderilir. 2021 yılı itibariyle hem kırmızı ışık ihlaline hem de hız cezasına zam yapıldı.12 Şub 2021
Read moreEDS aracı ceza yazar mı?
EDS sisteminde kural ihlali yapan araçlar sensörler ile tespit edilmekte ve ceza uygulanmaktadır.
Read more