e -Fatura sorgulama işlemi nasıl yapılır? e -Fatura sorgulama işlemi, efatura.gov.tr adresinden mükellefin vergi kimlik numarası ya da TC kimlik numarasını girerek yapabilirsiniz. Mevcut bilgilerle, sistemdeki bilgileri karşılaştırabilir, doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.
Read moreE-fatura çıktısı nasıl alınır?
Bilgisayarınıza indirdiğiniz faturayı E -Fatura Görüntüleyici ile görüntüleyiniz. Görüntülenen faturanın üzerinde herhangi bir yere (logolar hariç) sağ tıklayıp “Yazdır” seçeneği ile yazıcıdan çıktı alabilirsiniz. Ancak yazdırılan faturanın hiçbir resmi geçerliliği yoktur.
Read moreE-fatura mükellefi nasıl sorgulanır?
Bir mükellefin e -fatura veya e -arşiv kapsamında fatura düzenleme yetkisi olan bir mükellef olup olmadığını efatura .gov.tr adresindeki e -Fatura Uygulamasına Kayıtlı Mükellefler Listesi ile e -Arşiv Uygulamasına Kayıtlı Mükellefler Listesi’ne bakarak öğrenebilirsin.
Read more5 bin TL üzeri fatura nasıl kesilir?
GİB (Gelir İdaresi Başkanlığı) Sisteminden Yapabilirsiniz.
Read moreE-fatura müşteriye nasıl gönderilir?
e -Fatura , müşterinize direkt olarak kendi kullandıkları sistem üzerinden giderken e -arşiv fatura e -postanın ekinde PDF olarak gönderilir . Müşteriniz dilerse kendisine iletilen e -arşiv faturanın beyaz A4 kağıt üzerine çıktısını alarak muhasebesel işlemleri için kullanabilir.
Read more5000 ve 30000 fatura nedir?
Vergi mükelleflerine vergiler dahil 5.000 TL ve üzeri, Vergi mükellefi olmayan kişilere vergiler dahil 30.000 TL ve üzeri fatura kesen firmaların, düzenledikleri bu faturayı e-arşiv fatura olarak düzenlemesi gerekirdi.
Read moreE faturayı nasıl kesebilirim?
E -fatura kesmek isteyen firmalar GİB Portal ve Özel Entegratör firmalar üzerinden bir geçiş sağlamaktadır. E -fatura kesmek için firmalar Kamu Sertifikasyon Merkezi’ne başvurmalı ve mali mühür temin etmelidir. Bunun dışında firmanız bir şahıs şirketiyse e -imza alabilir ve bununla da e -faturaya geçebilirsiniz.
Read more