2020 yılından itibaren çoğu banka hesap işletim ücreti almıyor. Yalnızca döviz alımlarında %0,2 oranında bir vergi ödemeniz bekleniyor. Bu sebeple döviz hesaplarında birikim yapmak neredeyse ücretsiz diyebiliriz.
Read moreDolar vadeli hesaba yatırılır mı?
1 ay, 3 ay, 6 ay ve 12 ay vadeli hesapların yanında, 32 günden 400 güne kadar istediğiniz vadede kırık vadeli mevduat hesabı açtırabilirsiniz. USD, EUR, JPY, CHF, GBP, SEK, SAR, RUB, NOK, DKK, CAD, AUD, MTL ve UD cinsinden Vadeli Döviz Hesabı açabilirsiniz.
Read moreVadesiz hesapta para kesintisi olur mu?
Hesap işletim ücreti, vadesiz hesapta para olması durumunda müşterinin hesabından otomatik olarak kesilir.
Read moreDolar hesabında kesinti ne kadar?
Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla 1 yıldan uzun vadeli döviz hesaplarında yüzde 13 olan kesinti yüzde 18’e çıkarıldı. Vadesiz ve ihbarlı hesaplar ile 1 yıla kadar (1 yıl dahil) vadeli hesaplarda yüzde 20, 1 yıldan uzun vadeli hesaplarda yüzde 18 olarak stopaj uygulanmasına karar verildi.
Read moreVadesiz dolar hesabı ücretli mi?
Vadesiz Dolar Hesabı Hesap İşletim Ücreti Senin Bankan, CEPTETEB gibi yeni nesil dijital bankacılık hizmetlerinde ise vadesiz TL hesaplarında olduğu gibi vadesiz dolar hesaplarında da hesap işletim ücreti tahsil edilmez.
Read moreZiraat döviz hesabı ne işe yarar?
Ziraat Vadeli Yabancı Para (Döviz ) Mevduat Hesabınızı; USD ve EUR döviz cinsi için 1.098 gün; diğer döviz cinsleri için 400 gün vadeye kadar açabilir, vade bitiminde anaparanızı faiziyle birlikte geri alabilirsiniz.
Read moreDolar hesabında kesinti olur mu?
Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla 1 yıldan uzun vadeli döviz hesaplarında yüzde 13 olan kesinti yüzde 18’e çıkarıldı. Vadesiz ve ihbarlı hesaplar ile 1 yıla kadar (1 yıl dahil) vadeli hesaplarda yüzde 20, 1 yıldan uzun vadeli hesaplarda yüzde 18 olarak stopaj uygulanmasına karar verildi.21 Mar 2019
Read more