Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, A Haber canlı yayınında konuya açıklık getirdi. “Kripto para caizdir denilemiyor.
Read moreBitcoin neden caiz değildir?
Buna göre kendi özünde ciddi belirsizlikler taşıyan, aldanma ve aldatma riski ileri düzeyde olan, dolayısıyla herhangi bir güvencesi bulunmayan ve kamuoyunda saadet zinciri olarak bilinen uygulamalar gibi belirli kesimlerin haksız ve sebepsiz zenginleşmesine yol açan dijital kripto paraların kullanımı caiz değildir .
Read moreKripto para fiziki olarak var mı?
Kripto paralar, sanal para birimi olarak kullanılan ve herhangi bir fiziksel biçimde mevcut olmayan dijital varlıklardır.
Read moreBitcoin somut olarak var mı?
İşte bu sebeple Bitcoin bir para birimi olarak başarısız olsa bile, spekülatif bir varlık olarak hareketli bir yaşam edinmiş durumda. Fakat daha geleneksel spekülatif varlıkların aksine, hiçbir şekilde somut bir değere dayanmıyor.
Read moreCübbeli bitcoin haram mı?
“Kripto paralara ‘Günahtır, bunlar para değildir, bunların değeri yoktur’ şeklinde bir yorum yapamayız” diyen Ünlü, kripto paraların arkasında bir devlet olmadığı için insanların hakkını nerede arayacağını bilmediğini söyleyerek “Karşında böyle bir müessese olmadığı için biz fıkıh yönden caiz değildir diyoruz” dedi.6 Mar 2021
Read moreDiyanet bitcoin caiz mi?
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, kripto paralara ilişkin bir açıklama yaptı. Erbaş, “Kripto para caizdir denilemiyor. Güvenilir olmadığı ve istismara açık olduğu için caiz diyemeyiz” ifadelerini kullandı.
Read moreBitcoin kumar mı?
BİTCOİN HARAM MI ? Diyanet’ten yapılan açıklamaya göre kripto para/ bitcoin günah mıdır sorusuna “Kullanıcılar arasında değişim ya da kıymet ölçüsü olarak genel kabul gören, kaynağı itibariyle kullanıcılara güven veren her türlü paranın kullanımı caizdir.” denilerek, kripto paranın caiz olmadığı aktarılmış.
Read more