BTK Tüketici Sitesi. BTK Bilgi ve İhbar Merkezi’ne 120 Numaralı Telefon Kanalıyla Ulaşılabilmektedir. BTK Bilgi ve İhbar Merkezi’ne 120 Numaralı Telefon Kanalıyla Ulaşılabilmektedir.
Read moreInternete hangi bakanlık bakıyor?
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Türkiye’de telekomünikasyon sektörünü düzenleyip denetleyen kurumdur. Türkiye’nin ilk sektörel düzenleyici kurumudur. 2813 sayılı, 5 Nisan 1983 tarihli Telsiz Kanunu’nda değişiklik yapan 27 Ocak 2000 tarihli, 4502 sayılı kanun ile “Telekomünikasyon Kurumu” kurulmuştur.
Read moreBTK ya yapılan şikayet ne zaman cevap gelir?
Tüketici şikayetleri “tuketici.btk .gov.tr” adresinden oluşturulan kullanıcı adı ve şifresi ile Online Şikayet Bildirim Sistemi üzerinden BTK ‘ya iletilebiliyor. Bu yolla gönderilen şikayetlerle doğrudan işletmeciye giden şikayetlere işletmeciler 15 gün içinde cevap vermek zorunda.
Read moreMüşteri şikayeti nereye yapılır?
Başvurular, tüketicinin yerleşim yerinin bulunduğu veya tüketici işleminin yapıldığı yerdeki tüketici hakem heyetine yapılabilir .
Read moreDijital platformlar nereye şikayet edilir?
BTK Tüketici Şikayet Bildirim Sistemi.
Read moreTurkcell nasıl şikayet ederim?
Şikayet talebinizi iletebilmeniz için Turkcell Şifre’niz ile giriş yapmanız gerekmektedir. Turkcell Şifre’nizi bilmiyor ya da unuttuysanız SIFRE yazarak 2222’ye gönderip şifrenizi SMS ile ücretsiz alabilirsiniz.
Read moreBTK şikayeti nedir?
BTK Tüketici Şikâyet Bildirim Sistemi’nden şikâyet başvurusunda bulunmak için siteye e-devlet şifresiyle girmek gerekiyor. Herhangi bir hizmet hakkında bu sistem üzerinden şikâyet başvurusu yapılabiliyor. BTK 10 iş günü içerisinde şikâyetleri değerlendirerek elektronik ortamda yanıt veriyor.
Read more