DİŞ ÜNİTİ TEMİZLİĞİ Ünitin üst bölümüne ait tüm aparatlar SARI renkli bez ile uygun konsantrasyonda hazırlanan çamaşır suyu ile silinmelidir.
Read moreSetlerin temizliği ve sterilizasyonu nasıl yapılır?
· Kullanıma sunulmadan önce mutlaka iyice temizlenmelidir. *Yaklaşık 40-45 ºC sıcaklıkta sabunlu su ile fırçalanarak yıkanmalı ve kurutulmalıdır. *Bu işlemden sonra malzemeler özel alet sepetlerinde paketlenerek uygun sterilizasyon yöntemi ile steril edilmeli ve depolanmalıdır.
Read moreÜnit temizliği nasıl yapılır?
Muayeneler sona erdiğinde ünitler daha kapsamlı temizlenmelidir. 4.11.Gün sonunda ünitler 1/10 oranında sulandırılmış çamaşır suyu ile silinir. Başlıklar her hasta arasında silindikten sonra dezenfektan sıkılarak başlk bakım cihazında steril edilmesi için sterilizasyona gönderilir.
Read moreSterilizasyon nedir nasıl yapılır?
Sterilizasyon , bir ürünün içindeki ya da bir cismin üzerindeki bütün mikropları kesin bir şekilde öldürmek anlamına gelir. Bunun için de alkol, oksijenli su, merkürokrom gibi dezenfekte edici özelliği bulunan maddelerden yararlanılır.
Read moreSterilizasyon Nedir sağlık?
Sterilizasyon ; insan sağlığını tehdit eden hastalık yapıcı mikroorganizmalardan korunmak, besinlerin ve insan vücudu için kullanılan diğer ürünlerin güvenle hazırlanmasında yararlanılan bir yöntemdir.
Read moreDezenfeksiyon ve sterilizasyon ne demek?
Cansız nesnelerden ve yüzeylerden zararlı mikroorganizmaları yok etme veya azaltma işlemine dezenfeksiyon adı verilir. Sterilizasyon ise yalnızca zararlı olanları değil tüm mikroorganizmaları öldürme işlemidir. Dezenfeksiyon ile sterilizasyon arasındaki temel fark budur.
Read moreSterilizasyon hastalık nedir?
Bir maddenin üzerinde veya içinde bulunan tüm mikroorganizmaların vejetatif ve spor şekillerinden arındırılma işlemine sterilizasyon denir. Bu işlem sonrasında hastalık yapan ve yapmayan tüm mikroorganizmalar öldürülmekte veya ortamdan uzaklaştırılmaktadır.
Read more