Ancak tamamen yasak. Sosyal medya kullanan kamu çalışanları özellikle takipçi sayılarının artması durumunda sosyal medya üzerinden para kazanma yollarını arıyor. Reklam iş birliği yaparak ticari faaliyette bulunan memurlar 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na aykırı davranmış oluyor.
Read moreDevlet memurunun kazanç getirici ticari faaliyette bulunması hangi cezayı gerektirir?
a. Ticaret yapmak ve Devlet memuruna yasaklanan diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunmanın yaptırımı 657 sayılı Kanunun 125’inci maddesinin (D) bendinde kademe ilerlemesinin durdurulması disiplin cezası olarak belirlenmiştir.10 May 2021
Read moreDevlet memuru icra ihalesine girebilir mi?
Görüldüğü üzere, kanundaki düzenlemelere göre, ihale (alım) yapılmasına karar veren ve ihale kararını onaylayan ihale yetkilisi, ihale süreçlerinde görev alan kamu görevlileri ile bunların yakınları ve ortağı bulunduğu şirketler kamu ihalelerine katılamaz.
Read moreMemurların ticaret yapması neden yasak?
Esnaf; “ekonomik faaliyeti sermayesinden fazla bedeni çalışmasına dayanan kişi” şekline tanımlanmıştır. Bu bakımdan memurlar bir şirketi kısmen de olsa kendi adına işletemez; bedeni çalışma ile gelir (esnaf) elde edemezler.5 Nis 2021
Read moreMemur Freelance çalışabilir mi?
“memurlar türk ticaret kanununa göre (tacir) veya (esnaf) sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamaz, ticaret ve sanayi müesseselerinde görev alamaz, ticari mümessil veya ticari vekil veya kollektif şirketlerde ortak veya komandit şirkette komandite ortak olamazlar.
Read moreDevlet memuru başka bir işte çalışabilir mi?
Memurlar , mesleki faaliyette veya serbest meslek icrasında bulunmak üzere ofis, büro, muayenehane ve benzeri yerler açamaz; gerçek kişilere, özel hukuk tüzel kişilerine veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına ait herhangi bir iş yerinde veya vakıf yükseköğretim kurumlarında çalışamaz .
Read moreEk iş yapan memur nereye şikayet edilir?
Suça ilişkin ihbar veya şikayet , Cumhuriyet Başsavcılığı’na veya kolluk makamlarına yapılabilir (5271 S. K. m. 158) . Valilik veya kaymakamlığa ya da mahkemeye yapılan ihbar veya şikayet , ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilir (5271 S. K. m. 158) .
Read more