Devam zorunluluğu ; o yarıyıldaki toplam eğitim-öğretim süresinin teorik dersler için en az % 70, uygulamalı dersler için % 80’dir. Rapor veya disiplin cezasıyla Üniversiteden uzaklaştırma dâhil, herhangi bir gerekçeyle bir dersin devam yükümlülüğünü yerine getirmeyen öğrenci o dersten başarısız sayılır.
Read moreTekrar alınan derslerde devam zorunluluğu var mı?
Sayı fark etmeksizin öğrenci alttan aldığı derslerden devamsızlıktan kalmışsa ve programda dönem dersiyle çakışma varsa, dönem dersini alamaz. Bunun dışında öğrenci alttan aldığı derstten başarısızlık nedeniyle kalmışsa derse devam zorunluluğu bulunmamaktadır.
Read moreFD devamsızlık mı?
Final sınavı sonunda bir dersin ders başarı notu Fd ise ögrenci, o ders için bütünleme sınavına girer. Bütünleme sınavı sonunda, bir dersin ders başarı notu Fd ise ögrenci, o dersten başarısız sayılır.
Read moreFD devam zorunluluğu var mı?
FF ile kaldığım uygulamalı derse devam etme zorunluluğum var mı ? Tekrar uygulama yapılmasını gerektiren derslere devam zorunluluğu vardır . Derse devamsızlık durumunda ne olur? Bu öğrenciler, belirtilen dersten devamsız sayılır ve o dersin dönem sonu sınavı ile bütünleme sınavına giremezler.
Read moreÜniversitede devamlılık zorunlu mu?
MADDE 13 – (1) Öğrencilerin derslere devam zorunluluğu , her yarıyıl için en az %70, tamamen uygulamalı ders saatinden oluşan derslerde en az %80 olmak zorundadır.
Read moreÜniversitede her derse girmek zorunlu mu?
14 haftalık ders süresi için üniversitelerin yönetmeliklerinde % 70 derse katılım söz konusudur. 14 hafta da sadece % 30 yapılacak devamsızlıklardan fazlası o dersten kalmaya yeterlidir.
Read moreÜniversitede derse girmezsek ne olur?
Örneğin haftada 2 saat olan bir dersin toplam bir dönemde 28 saat olduğunu söyleyebiliriz. Bir üniversite öğrencisi bu 28 saatin % 30′ u olan 8,4 saat derse katılmadığında dersten kalacaktır. 8 saat devamsızlık yapabilir ancak 9. Saat devamsızlığında dersten kalacaktır.
Read more