Devalüasyon yapılması gerektiğinde ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum, ithalat, ihracat, üretim ve tüketim dengeleri ve dış borç yükü gibi faktörlerin dikkate alınması, doğru zamanlama yapılması ve tüm sürecin titizlikle ve doğru olarak yönetilmesi gerekir.
Read moreBir ülkede devalüasyon olursa ne olur?
Devalüasyon bir ülkenin resmi para biriminin diğer ülkelerin dövizleri karşısında değer kaybetmesine neden olur . Devalüasyon olması durumunda, iç ve dış satın alma güçleri kurlara yansımaya başlar. İthalatın pahalı, ihracatın ise daha uygun bir fiyattan ele alınmasına yol açar.
Read moreDevalüasyondan sonra ne olur?
Devalüasyon yaşandığında enflasyon yükselir, faizler artar bu da ekonominin yavaşlamasına neden olur . Bu durum o devleti ihracata yönlendirir çünkü ithalat pahalılaşmıştır devletin satın alma gücü düşmüştür.
Read moreDevalüasyonun nedenleri nelerdir?
Devalüasyon eylemi, değer kaybeden bir ülkenin para biriminin genellikle ülke içinde yaşanan siyasi çekişmelerden, o ülkenin yapmış olduğu ithalat seviyesinin ihracat oranlarına göre fazla çıkmasından ve yerli sermayenin yabancı para birimlerine karşı değer kaybetmesinden doğmaktadır.3 Eki 2020
Read more