Depo çeşitlerini 3 ana başlıkta toplamak mümkündür. Depo çeşitleri , ürünün hava ile temasına bağlı olarak değişkenlik gösterir. Açık hava depoları, kapalı hava depoları ve soğuk hava depoları olmak üzere 3 çeşit depolama alanı vardır .
Read moreMamül depo nedir?
Nihai mamul depoları : Üretim yapılan bir tesiste üretimi tamamlanmış nihai mamullerin (bitmiş ürünlerin) stoklandığı depolardır. Hammadde ve parça depoları gibi bu depolar da genellikle üretim tesisi ile aynı yapı içinde yada komşu bir yapı olarak yer alır.
Read moreDepo yönetimi ne demek?
Depo yönetimi , depo ve sevkiyat sistemini etkin ve verimli bir biçimde işletebilme sanatıdır. Depolar ve malzeme taşıma sistemleri, mal akışında temel unsurlar olup gönderen ile alıcı arasındaki bağlantıyı tesis ve organize ederler.
Read moreTemel depo kavramları nedir?
Depolama süresinin uzun olduğu yerlere depo denir ancak eğer depo süresi kısa olacaksa daha çok dağıtım merkezi ya da aktarma merkezi olarak da adlandırılabilir. Depolama aslında temelde kontrol, teslim alma, yerleştirme, sayım, toplama, kontrol ve gönderme gibi adımları kapsar.
Read more9333.16 meslek kodu nedir?
Depo Görevlisi (Yarı Mamul)Meslek Kodu “9333.16 ” olarak belirlenmiştir.6 Eki 2017
Read moreÜretimde depolama nedir?
İşletmelerin üretim sürecinde kullanacakları hammadde, yarı mamul, yardımcı malzemeler ile bakım işlemlerinde kullandıkları bakım-onarım sarf malzemeleri ve yedek parçalar ile üretim sürecinin çıktıları olan mamullerin stoklanma ve envanterlerin yönetim işlemlerinin bütününe depolama denilmektedir.
Read moreYarı mamul malzeme nedir?
Yarı mamul , önceden üretim sürecine girmiş veya üretilmekte olan fakat kullanılabilir ve satılabilir ürün haline gelmemiş maddelerdir. Nihai ürün haline gelmemiş ya da başlı başına bir nihai ürün olmayan, üzerinde kısmen emek ve ham madde bulunan, üretimin bir parçası olan veya olacak mallardır.
Read more